16. dubna 2014 • 21:28

Skuhravý: Jsem rád, že sem jde Šilhavý, uznávám ho jako člověka

Autor: ČTK
Před rokem převzal Roman Skuhravý jablonecké fotbalisty před odvetou semifinále Poháru České pošty a následně je dovedl k vítězné trofeji. Teď by se kouč, jehož po sezoně u týmu zřejmě nahradí Jaroslav Šilhavý, rád rozloučil dalším pohárovým triumfem. Nakročil k tomu s Baumitem slibně, dnešní výhrou 3:1 v úvodním semifinále nad lídrem ligové tabulky pražskou Spartou.


"Výsledek je to odvety zajímavý, ale furt je to jen poločas. Víme, že s našimi výkyvy formy musíme hrát v odvetě stejně jako dnes. Doufám, že v odvetě odvedeme takový výkon, aby nám to stačilo k postupu, který všichni strašně chceme," řekl Skuhravý novinářům.

Před utkáním se dostalo do médií, že by měl po sezoně skončit a že ho nahradí Šilhavý. "Pro mě to není nová informace, já už o tom věděl delší dobu. Nahrály tomu naše výkony v ligové sezoně. Teď to nechci analyzovat, plně to respektuji," řekl Skuhravý, jehož tým je v lize až na devátém místě. "Na dnešní utkání se Spartou to nemělo vliv, spíš jsme si z toho před utkáním dělali srandu," dodal Skuhravý.

Každopádně vítá, že ho má nahradit zrovna Šilhavý. "Jsem rád, že sem jde Jarda, kterého uznávám jako trenéra i jako člověka. Budu Jablonci dál držet palce a kéž bych předal mužstvo, které bude účastníkem pohárové soutěže," přál si Skuhravý.

Triumf v domácím poháru, který by znamenal účast v příštím ročníku Evropské ligy, Skuhravému přejí i hráči. "Roman je ambiciózní trenér, který tady odvedl kus práce. Myslím, že ten pohár hrajeme i za něj. Ideální by bylo s jeho příchodem vyhrát pohár a s jeho odchodem ještě jednou," řekl brankář Michal Špit.

Skuhravý odmítl, že by měl zamířit do druholigového Varnsdorfu. "To je absolutní nesmysl. Nezříkám se žádné práce, ale tohle je čirá spekulace," uvedl. "Možná, že mi (odchod) pomůže. V Jablonci jsem dlouho, jsem ambiciózní trenér. Budu pracovat, kde mi práci dají," dodal.

Články odjinud


Články odjinud