19. dubna 2014 • 20:14

Vavruška: V první půli jsme hráli se zataženou ruční brzdou

Autor: ČTK
Rozporuplné pocity měl po své premiéře na lavičce fotbalistů Liberce nový trenér David Vavruška. Zatímco s první půlí proti Slovácku nebyl vůbec spokojený, ve druhém poločase jeho svěřenci duel otočili a vyhráli 2:1. Liberec se tak nadále drží v boji o pohárové příčky, což pro Vavrušku znamená, že se bude soustředit na krátkodobý cíl v podobě třetího místa.


"Pokud bychom to dnes nezvládli, krátkodobý cíl by se změnil v dlouhodobý. Začalo by se řešit, co s týmem dál, koukali bychom na naši práci s určitou perspektivou. Ale vyhráli jsme, a tak pokračuje krátkodobý cíl, a to připravit se co nejlépe na další zápas," řekl Vavruška po utkání novinářům.

Věří, že hráči navážou na zlepšený výkon z druhé půle proti Slovácku, ve které už byli schopni plnit pokyny, kterými se Vavruška snažil hru Liberce změnit.

"První půli jsme hráli velmi špatně. To mi nebylo vlastní, tak hrát nechci. Nedostal se na hřiště impulz, který jsme chtěli, aby se tam dostal. Bylo to na zataženou ruční brzdu," kritizoval Vavruška.

Nelíbilo se mu zejména to, že hráči byli zataženi v hlubokém bloku a nechávali se soupeřem přehrát. "Nedodržovali jsme postavení hráčů při presinku. Byl jasně daný spouštěcí mechanismus, kdy napadání začínáme, ale to hráči nebrali v potaz. Nelíbil se mi způsob hry bez míče," líčil Vavruška.

O poločase si s hráči vše důkladně vyříkal a přišlo zlepšení. "Teprve informace z poločasu na hráče dolehly. Jsem rád, že jsme pak předvedli dobrý výkon a vyhráli. Vítězství je důležité pro moji další práci. V mládežnickém fotbale stačí výkon, v profesionálním fotbale k tomu potřebujete i výsledek," dodal Vavruška, který v týdnu povýšil k prvnímu týmu od liberecké juniorky.

Oproti svému předchůdci Jaroslavu Šilhavému udělal několik změn v sestavě. Jen na lavičce začaly zahraniční opory Serhij Rybalka a Isaac Sackey, naopak teprve druhý start se připsal mladý bek Lukáš Pokorný.

"O sestavě jsem měl jasno, ještě než jsem šel ve čtvrtek na první trénink. V sezoně jsem viděl každou minutu všech 24 zápasů Slovanu, na venkovní jsem koukal na internetu. Z toho jsme vycházeli při tom, jakým způsobem vyřešit tady tu krátkou brigádu," dodal Vavruška.

Ve druhé půli pak hru Liberce dobře rozhýbal střídající Brazilec Douglas, kterého Vavruška zná dobře právě z juniorky. "Je brzy hodnotit, zda si řekl o základní sestavu. Musím se na utkání znovu podívat a udělat rozbor," dodal nový liberecký kouč.

Články odjinud


Články odjinud