19. dubna 2014 • 21:59

Vyškovská divizní série bez prohry skončila po 19 zápasech

Autor: ČTK
Jen dvě utkání prohráli v dosavadním průběhu divize D fotbalisté Vyškova: nejprve v srpnové premiéře sezony v Polné 0:1 a potom až dnes ve 22. kole doma s Vrchovinou 1:2. Jejich série neporazitelnosti tak skončila po 19 zápasech, přesto mají v čele tabulky šestibodový náskok před Rosicemi. Ty se vyhouply na druhou příčku zásluhou výhry 1:0 nad dosud druhou Líšní.


V divizi E si vede výborně nováček z Určic, po vítězství 2:0 v Šumperku jej dělí už jen skóre od vedoucího Slavičína. Ten má ale k dobru nedělní utkání, podobně jako další týmy z popředí tabulky Havířov, Opava B a Lískovec.

Hattricku v dresu karvinského béčka dosáhl osmnáctiletý záložník Denis Siekiera, navzdory tomu rezerva druholigového týmu doma podlehla 3:4 Brumovu. A protože z dosavadních pěti jarních vystoupení získala jediný bod, přiblížila se k pásmu sestupu.

V této soutěží STK změnila výsledek utkání 20. kola Dolní Benešov - Valašské Meziříčí, v němž 5. dubna zvítězili hosté 3:1, na 3:0 kontumačně pro domácí Dolní Benešov. Důvodem byl fakt, že hráči Valašského Meziříčí Radek Vykydal a Jan Roupec neměli k tomuto dni platné členství ve Fotbalové asociaci ČR.

Potřetí za sebou remizoval benešovský lídr skupiny A. Pokud druhý Písek v neděli vyhraje v Jindřichově Hradci, převezme vedení v soutěži.

Půltisícová návštěva, v divizi už jen zřídkakdy vídaná, utvořila kulisu východočeskému derby Vysoké Mýto - Letohrad v divizi C. V poločase domácí prohrávali po gólu Kabourka 0:1 i proto, že jejich kanonýr Ivo Svoboda neproměnil penaltu. Po změně stran to ale sobě i domácím fanouškům vynahradil a dvěma brankami se postaral o vítězství Vysokého Mýta 2:1.

Články odjinud


Články odjinud