23. dubna 2014 • 12:42

Podle útočníka Koreise má Kometa stále možnost dosáhnout na titul

Autor: ČTK
Hokejisté Komety Brno chtějí po nevydařeném vstupu do finále se Zlínem ještě sérii zvrátit. Zatím se však v historii extraligy cesta k titulu ze stavu 0:3 na zápasy nikomu nepodařila. Brňany naladila na odvážnou notu úterní výhra nad Zlínem 3:1. Ke splnění svého cíle potřebují vyhrát ještě třikrát.


"My sami jsme se do té díry dostali a sami se z ní musíme dostat ven. Myslím si, že jsme ve finálových zápasech, které jsme prohráli, nebyli horším mužstvem. Akorát se nám nedařilo dávat góly," řekl útočník Komety Jakub Koreis, který se o úterní vítězství zasloužil jednou brankou a dvěma asistencemi.

"Každý zápas může být pro nás už poslední. Proto musíme hrát stále na sto procent. Nikdo si nechce celé léto vyčítat, že měl v posledním zápase udělat na ledě něco jinak," uvedl Koreis.

Svůj podíl na prvním finálovém úspěchu Brna nijak nepřeceňuje. "Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Góly nám napadaly s trochou štěstí. Ale právě takové potřebujeme. V předcházejících zápasech jsme to štěstí neměli," řekl Koreis. V týmové produktivitě v play off se posunul se sedmi body ze 17 zápasů na páté místo.

Pochvaloval si, že se herní projev Komety zlepšil. "Vynutili jsme si šance pohybem. Druhý gól jsme dali tím, že jsme soupeře dobře napadali. Šance i góly jsme si vybojovali důrazem," poznamenal útočník, který do Brna přišel před třemi roky v samém závěru lednového přestupního termínu ze Sparty, jež s ním přestala počítat.

Podobně beznadějnou situaci v play off už zažil. "V juniorce v Kanadě jsme prohrávali na zápasy 1:3. Srovnali jsme na 3:3 a vyhráli sedmý zápas na ledě soupeře," vzpomínal Koreis, kterého v roce 2002 draftoval Phoenix v prvním kole jako celkově 19. v pořadí. Do NHL se však neprosadil. V zámoří působil v juniorské soutěži OHL v Guelphu a tři roky strávil na farmě Phoenixu v AHL v Utahu a San Antoniu.

Návod na otočení série má jednoduchý. "Nesmíme přemýšlet v dlouhém časovém horizontu. Musíme se soustředit na nejbližší zápas. Když nyní pojedeme do Zlína a vyhrajeme, tak snížíme na 2:3. Situace už bude úplně jiná. Psychika začne pracovat na obou stranách. Musíme vyhrát tři zápasy v řadě," konstatoval Koreis.

Páteční pátý zápas ve Zlíně bude podle něj stejně těžký jako úterní duel v Brně. "V play off se už smazávají rozdíly doma a venku. Budeme hrát proti sobě pátý zápas v rozmezí devíti dnů. My do utkání vstoupíme s tím, že se budeme opět snažit dostat do tlaku a hrát ze zabezpečené obrany. Hlavně nikdo nemůže uhnout v žádném souboji," dodal Koreis.

Články odjinud


Články odjinud