23. dubna 2014 • 13:07

Leška: Slavit doma titul by bylo hezké, ale nemyslíme na to

Autor: ČTK
Hokejisté Zlína budou mít v pátek druhou šanci získat mistrovský titul v extralize a jako první převzít novou trofej - Masarykův pohár. Útočník Petr Leška věří, že se to Beranům na vyprodaném stadionu Luďka Čajky podaří.


"Nesmíme myslet na to, kolik to je. Musíme se nachystat na zápas, který chceme vyhrát. Samozřejmě je perfektní vyhrát v takové atmosféře, ale nechceme na to myslet. Snažíme se nedívat na to, co bylo a co bude," řekl Leška po úterní výhře Komety, která snížila stav série na 1:3.

Zlín hraje druhé finále po sobě. Loni odehrál vyrovnanou bitvu s Plzní, které podlehl až v sedmém zápase ve druhém prodloužení. Podle zkušeného hráče loňská finálová účast nemá vliv na současnou sérii. "Rozhoduje momentální forma a odhodlání," uvedl Leška.

Za stavu 3:0 na zápasy Zlínští ve čtvrtém zápase nevyužili první mečbol, neboť s brněnskou Kometou prohráli 1:3. "Říkali jsme si, abychom se nedívali doprava doleva. Kolik to je, co bylo nebo co může být. Chtěli jsme se soustředit na zápas, ale trochu se nám to nepovedlo," přiznal Leška, který se před deseti lety podílel na zatím jediném zlínském extraligovém titulu.

V úterý prohrávali Berani po první třetině 0:2. Zpět do zápasu je dostal přesilovkový gól kapitána Petra Čajánka v úvodu druhého dějství. Další branku už ale Zlín nepřidal. "První třetinu jsme měli špatnou, v té druhé nás gól nastartoval. Měli jsme pak ještě několik šancí a byla škoda, že jsme je nevyužili," litoval Leška špatné produktivity.

Články odjinud


Články odjinud