25. dubna 2014 • 07:34

Deblkanoisté Kašpar, Šindler jsou mistry světa do 23 let

Autor: ČTK
Deblkanoisté Jonáš Kašpar, Marek Šindler získali suverénně titul mistrů světa do 23 let. Kajakář Jiří Prskavec si na olympijském kanále v australském Penrithu dojel pro bronzovou medaili, o druhé zlato v kariéře ho připravil dotek branky. Další dvě medaile do české sbírky dnes přidaly stříbrné hlídky.


Kašpar se Šindlerem, obhájci stříbra z loňského roku a úřadující evropští šampioni, v Penrithu vyhráli všechny své jízdy od kvalifikace až po finále. V něm porazili druhé Poláky Filipa a Andrzeje Brzezinské o sedm vteřin.

Prskavec, vicemistr světa mezi seniory, ztratil šanci na titul po penalizaci na brance číslo pět. V kategorii do 23 let tak třetím místem zkompletoval svoji medailovou sbírku. Mistrem světa se stal Američan Michal Smolen.

Také česká kajakářka Karolína Galušková se dlouho prala o cenný kov, jenže v nájezdu do branky číslo 18 chybovala, málem se převrhla a časovou ztrátu už nemohla dohnat. Skončila šestá. Závod vyhrála domácí favoritka Jessica Foxová, jež bude v kanoi útočit na zlaté double.

Galušková se následně podílela na druhém místě českých kajakářek, s Pavlínou Zástěrovou a Barborou Valíkovou nestačily jen na britskou hlídku. Jedna desetina sekundy chyběla k bronzu kajakářům, Prskavce a Ondřeje Cvikla v sestavě doplnil junior Pavel Šupolík. V deblech startovaly jen tři týmy a ten český se šampiony Kašparem a Šindlerem byl druhý.

Články odjinud


Články odjinud