26. července 2014 • 17:15

Spilková ani žádná jiná Češka si na LET u Plzně nezahraje finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfistka Klára Spilková si nezahraje na turnaji série Ladies European Tour u Plzně finále. Domácí naděje měla po dvou kolech Sberbank Golf Masters skóre +2, obsadila 75. místo a neprošla cutem, který byl na hranici paru. Nedělní kolo si nezahraje ani jedna z dvanácti Češek v turnaji.


Po druhém kole vede na hřišti Golf Parku Plzeň Dýšina Francouzka Julie Grecietová se skóre -12. O ránu zpět je finská hráčka Finka Ursula Wikströmová.

Devatenáctiletá Spilková letos skončila třikrát na turnaji okruhu LET v desítce, ale na Dýšině se jí nedařilo skórovat. Páteční první kolo zahrála za +2 a v sobotu musela dotahovat, aby prošla do finále. Zahrála ale jen v paru, což nestačilo.

"Jsem po pěti nabitých týdnech unavená. Bylo toho už moc, v pátek jsem po odehrání hodinu spala a šla pak i brzy spát. Přistihla jsem se, že už jsem i myslela na to, jaké by to bylo být někde u moře nebo aspoň u rybníka," řekla Spilková. "Celkově mi to spíš nešlo. Problém byly rány do greenu," hodnotila svoji hru.

Na první sobotní devítce Spilková zahrála dvě birdie a celkem byla v paru, což by na postup do finále stačilo. Jenže na ostrovní tříparové jedenáctce trefila první ranou vodu a zahrála double bogey. "Netrefila jsem míček dobře. Scházela jí síla a vítr ji srazil rychle dolů," řekla. Do konce kola ještě přidala jedno birdie a bogey.

Stejně jako Spilková skončila na výsledku +2 amatérka Kateřina Krásová, která první den zvládla za -1, ale na druhé kolo potřebovala o čtyři rány víc.

Turnaj série LET se hraje na českém území počtvrté za sebou a podruhé neprošla ani jedna z domácích golfistek cutem. Stejně jako nyní Češky dopadly ještě na Albatrossu u Prahy v roce 2012. Při premiéře LET v Česku byla Spilková v roce 2011 na Albatrossu devátá, loni obsadila na Dýšině 23. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud