29. července 2014 • 15:51

Hradilek má helmu s vyobrazením boha Poseidóna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jen patnáct vyvolených sportovců z celkem zhruba sedmi set v elitním týmu Red Bull má tu čest mít na hlavě helmu s vlastním designem. A kajakář Vavřinec Hradilek je mezi nimi. Dnes oznámil návrat do sezony po zranění krku a ukázal ochranu hlavy, na které je vyobrazen mimo jiné Poseidón, starořecký bůh moře a vodního živlu.


"Je to z mojí myšlenky," pochlubil se mistr světa z loňského šampionátu v Praze a stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012 ve vodním slalomu. "Ten design musí mít příběh a charakterizovat sportovce. Je v tom trochu mytologie, neboť jsem narozen ve znamení ryb, je to téma od vody," vysvětlil kajakář.

Cení si toho, že si mohl udělat vlastní helmu. "Pro mě je to zásadní věc, když vím, kolik úžasných sportovců v tom týmu je. Když jsem si ji nasadil a šel poprvé na vodu, tak mě to bavilo," uvedl. V týmu jsou celkem tři vodní slalomáři, ale například také americká lyžařka Lindsey Vonnová, či snowboardcrossařka Eva Samková, olympijská vítězka.

Desing helmy vytvořil "streetartový" umělec Adam Blaha, nástřik složitých obrázků trval tři týdny. Hradilek na helmě má také vlastní iniciály, pádlo, ale i blesky. "Snad to bude fungovat, nejen jako ochranná pomůcka, ale i přínos energie. A nebylo by špatné být rychlý jako Bolt," přirovnal se ke sprinterskému světovému rekordmanovi.

Chtěl by mít podobný nástřik i na lodi, ale to je zatím nereálné. "Řešíme tam každý gram a ta loď je velká," vysvětlil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud