22. srpna 2014 • 16:36

V Belgii jsou znovu nejrychlejší piloti Mercedesu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úvodní tréninky na Velkou cenu Belgie formule 1 naznačily, že měsíční přestávka nepřinesla zásadní změny poměrů v mistrovství světa. Dopolední i odpolední jízdy ve Spa-Francorchamps opanovaly vozy Mercedes. Nejprve byl nejrychlejší německý lídr šampionátu Nico Rosberg před britským týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem, poté si pořadí vyměnili.


Hamilton nejrychlejším časem dne 1:49,189 porazil Rosberga o 604 tisícin, do sekundového odstupu se dostal z dalších soupeřů jen Španěl Fernando Alonso ve ferrari (-0,741). Čtvrtý Felipe Massa z Brazílie ve williamsu už ztratil 1,138 sekundy.

"Vypadá to, že zase máme nejrychlejší auto. Je to ale všechno trošku jiné, nejsme například úplně tak rychlí na rovinkách," konstatoval Rosberg.

Nic se nezměnilo ani na tápání mistra světa Sebastiana Vettela. Německý šampion, který bude v Belgii obhajovat vítězství a vloni tu zahájil sérii devíti vítězství za sebou, zasáhl jen do dopoledního tréninku. Po něm museli mechanici kvůli poruše vyměnit motor v jeho red bullu a odpolednímu programu čtyřnásobný světový šampion jen přihlížel.

Byl to navíc už pátý motor, čímž Vettel vyčerpal povolené množství na sezonu. "Zabudujeme tam už dříve používaný motor, ale je jasné, že Seb dříve nebo později ztratí několik míst na startu, to je nevyhnutelné," řekl šéf Red Bullu Christian Horner stanici BBC.

Dopolední trénink byl hned dvakrát přerušen kvůli nehodám. Pastor Maldonado z Venezuely skončil s lotusem ve svodidlech, pilot Sauberu Esteban Gutiérrez z Mexika dostal hodiny v téměř třistakilometrové rychlosti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud