2. září 2014 • 20:06

Basketbalisté USA prodloužili na MS svou neporazitelnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté USA vyhráli na mistrovství světa ve Španělsku i třetí zápas. Úřadující šampioni porazili Nový Zéland 98:71 a vedou skupinu C. Už druhou porážku naopak utrpěli obhájci stříbrných medailí Turci, kteří v céčku překvapivě podlehli Ukrajině 58:64.


Američané, kteří na MS od roku 2006 neprohráli, před zápasem přerušili rozcvičování, aby mohli sledovat tradiční haku svých soupeřů. Zastrašit se bojovým tancem ale nenechali a v útoku občas předváděli akce jako při utkáních hvězd.

Po přestávce sice Novozélanďané využili nedůslednost soupeřů v obraně a třetí čtvrtinu vyhráli 19:18, na zvrat ale neměli. Nejlepšími střelci vítězů byli opět Anthony Davis s 21 body a Kenneth Faried s 15.

Druhé vítězství na turnaji vybojovala Austrálie, která v souboji o čelo skupiny D porazila Litvu 82:75. Bronzový tým z minulého šampionátu v roce 2010, který měl dosud na kontě dvě výhry, prohrával s Australany v poločase už 28:47, a přestože se Litevci ve druhém poločase dokázali několikrát přiblížit až na rozdíl tří bodů, otočit skóre nedokázali.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud