15. září 2014 • 23:15

Zasáhl jsem nejprve míč, řekl o sporné situaci Limberský

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dohrávka 7. kola fotbalové ligy mezi Libercem a Plzní nabídla v druhé půli dvě sporné situace v pokutovém území. V 65. minutě nejprve upadl Ondřej Vaněk po zákroku domácího Miloše Karišika, ale sudí Pavel Franěk penaltu nepískl stejně jako na druhé straně o chvíli později, kdy po souboji s Davidem Limberským skončil na trávníku Josef Šural. Zápas přinesl remízu 1:1 a Plzeň tak o bod vede tabulku.


V první sporné situaci Karišik přidržel unikajícího Vaňka, v druhé pak Limberský skluzem zastavil unikajícího Šurala. Domníval se ale, že hrál nejprve míč. "Píchnul si to, ale myslím, že jsem tam byl celkem včas. Zasáhl jsem balon a pak jsem vzal i nohy. Takže nejprve míč a pak nohy. Jestli je to penalta, nebo ne, to už hodnotit nemůžu," řekl Limberský.

Podle Šurala se naopak pokutový kop dal pískat. "Zasáhl mi nohy, zasáhl i balon. Myslím, že se to mohlo pískat," mínil Šural a víc nechtěl výkon rozhodčího komentovat.

Plzeňský Václav Pilař ze svého pohledu na hřišti viděl obě situace jako penaltové. "Z mé strany to vypadalo, že to byly penalty na obou stranách. David ale říkal, že to bylo přes balon, asi to rozhodčí udělal nejlíp, že nic nepískl. Bylo to fifty fifty," mínil Pilař.

Na sporné situaci si nechtěl stěžovat ani liberecký trenér Samuel Slovák. "Byl jsem od situací (v obou pokutových územích) daleko, musím se podívat na video. Byly to rychlé akce, možná na hraně, ale rozhodčí se rozhodl, jak rozhodl," konstatoval slovenský kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud