16. září 2014 • 13:12

Spilková se po zvládnuté maturitě vrací na Ladies European Tour

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší česká golfistka Klára Spilková má za sebou maturitu a vrací se do turnajů Ladies European Tour. Devatenáctiletá hráčka složila zkoušku dospělosti minulý týden, od čtvrtka bude hrát Open de Espaňa na Tenerife.


Spilková si letos ne okruhu LET vylepšila pátým místem na Slovensku maximum mezi evropskou elitou a ještě dvakrát skončila v desítce. Naposledy hrála koncem července na Dýšině u Plzně, pak už se připravovala na maturitu.

"Asi by to chtělo více tréninku, možná chybí dril, ale nedovolila to situace před maturitou. Zapomenout to však nelze, budu si věřit. Jedu na Kanárské ostrovy s tím, co mám a budu se snažit hrát co nejlépe," řekla Spilková serveru golf.cz.

Po španělské zastávce absolvuje další týden sponzorské povinnosti a hrát na LET bude zase v říjnu na Ladies Open de France v Aquitaine. "O účasti na dalších turnajích budu uvažovat později," řekla Spilková. Neví, zda na závěr roku absolvuje akce v Jižní Africe, Číně, Indii a tradiční vyvrcholení sezony v Dubaji.

Maturitu složila na Gymnáziu Oty Pavla v Radotíně a další studium bude zvažovat. "Mám téměř rok času na rozmyšlenou, jestli budu ke golfu ještě dále studovat," řekla Spilková, která je letos s výdělkem 35.848 eur (zhruba 987.000 korun) zatím 41. ve finančním žebříčku LET.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud