16. září 2014 • 18:51

Kouč španělských basketbalistů po nezdaru na MS odstoupil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér španělských basketbalistů Juan Antonio Orenga vyvodil důsledky z neúspěchu týmu na domácím mistrovství světa a rezignoval. Oznámila to španělská federace, podle jejího prohlášení by měl Orenga pro svaz nadále pracovat v jiné pozici.


Španělé měli na šampionátu před vlastními diváky finálové ambice a všeobecně se očekávalo, že v boji o zlato dojde na jejich souboj s obhájci titulu z USA. Hvězdná sestava kolem bratrů Gasolových ale po hladkém postupu ze základní skupiny nezvládla čtvrtfinálový duel s Francií.

Francouzští evropští šampioni v play off porazili Španělsko 65:52, v základní skupině přitom s domácím týmem prohráli o 24 bodů (64:88). V semifinále pak Francouzi podlehli Srbsku a po těsné výhře nad Litvou získali bronzové medaile. Titul obhájili Američané.

Orenga působil u španělského týmu od loňského ledna a neuspěl už při obhajobě dvou evropských titulů na šampionátu ve Slovinsku, kde tým skončil třetí. Na post hlavního trenéra se posunul z pozice asistenta poté, co po čtyřletém angažmá skončil úspěšný italský kouč Sergio Scariolo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud