17. září 2014 • 17:36

Millar se přes zranění z Vuelty rozloučí s kariérou na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Britský cyklista David Millar se rozloučí s profesionální kariérou v závodu s hromadným startem na nadcházejícím mistrovství světa ve španělské Ponferradě. Dvojnásobný vicemistr světa v časovce se dostal do nominace navzdory zraněním z Vuelty, kterou po pádu dokončil se dvěma zlomenými prsty a prasklým žebrem.


Sedmatřicetiletý Millar během kariéry vybojoval čtyři individuální etapová prvenství na Tour de France, pět na Vueltě a jedno na Giru d'Italia. Stříbrné medaile v časovce na MS získal v letech 2001 a 2010. V roce 2003 dokonce vyhrál, ale o titul přišel kvůli dopingu, za který dostal i dvouletý zákaz startů.

K závodu s hromadným startem byl v britském týmu nominován i loňský vítěz Tour de France Chris Froome. Předloňský šampion Tour Bradley Wiggins pojede pouze časovku. Olympijský vítěz v této disciplíně se pokusí překazit obhajobu Němci Tonymu Martinovi, jenž bude útočit na čtvrtý titul za sebou.

"Chris ukázal druhým místem na Vueltě, že je v dobré formě. Sir Brad se předvedl ve výtečné formě v závodu Kolem Británie, kde vyhrál časovku," uvedl technický ředitel britského svazu Shane Sutton.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud