18. září 2014 • 07:30

Policie při utkání Ajaxu s PSG zadržela 83 fanoušků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nizozemská policie zatkla v rámci středečního utkání Ligy mistrů mezi Ajaxem a Paris Saint-Germain (1:1) celkem 83 fotbalových chuligánů. K výtržnostem nedošlo pouze před, během a po zápasu v Amsterodamu, ale také v Utrechtu.


V dějišti duelu bylo zadrženo 27 osob z obou fanouškovských táborů za držení zbraní a rušení veřejného pořádku. Další příznivci Ajaxu byli zatčeni kvůli tomu, že poničili vůz metra.

V Utrechtu se uskutečnila bitka tvrdého jádra fanoušků PSG s příznivci místního prvoligového klubu. Policie zadržela 56 osob. Podle listu De Telegraaf nebyl nikdo zraněn.

Ke zraněním však došlo v Římě, kam zavítal CSKA Moskva. Střety fanoušků odnesli zraněním dva Rusové - jeden měl ránu na hlavě od rozbité lahve, druhý měl bodná zranění na břiše a paži. Podle listu Gazzetta dello Sport nebyli muži v ohrožení života.

Po konfliktech, které se odehrály před zápasem, se neobešel bez řádění fanoušků ani samotný duel. Když fotbalisté AS Řím vstřelili pátý gól (utkání skončilo 5:1), začali po sobě příznivci obou táborů házet světlice. V sektoru CSKA poté zasahovala bezpečnostní služba, jež ale byla napadena, takže musela nastoupit policie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud