18. září 2014 • 13:48

Drogba: Jsem jako diesel, potřebuju více času

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zkušený útočník Didier Drogba ve středu poprvé od letního návratu do Chelsea nastoupil v základní sestavě, v úvodním zápase skupiny Ligy mistrů proti Schalke (1:1) se však gólově neprosadil. Šestatřicetiletý fotbalista žádá o trpělivost a sám se přirovnal k dieselovému motoru, který potřebuje k rozjezdu více času.


Drogba za londýnský tým hrál LM poprvé od května 2012, kdy ve vítězném finále v Mnichově proti Bayernu vstřelil vyrovnávací branku a v rozstřelu dal i rozhodující penaltu. "Na první zápas to bylo docela dobré. Cítil jsem se mnohem lépe v druhém poločase. Jsem jako diesel, potřebuju čas," řekl pro klubovou televizi bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny.

Trenér José Mourinho dal Drogbovi v základní jedenáctce přednost před ne zcela zdravým útočníkem Diegem Costou. Autor 157 gólů za Chelsea měl největší možnost přidat další zásah po hodině hry, jenže střelou z úhlu těsně minul branku Schalke.

"Měl jsem šance, hlavně tu jednu ve druhém poločase. Byla to tutovka. Myslím, že jsem měl smůlu," uvedl Drogba. "Kdybych skóroval, bylo by po zápase. Protože jsem neuspěl, soupeř stále věřil, že může vyrovnat, což se potom také stalo," řekl bývalý hráč Auxerre nebo Galatasaraye Istanbul k vyrovnání Klaase-Jana Huntelaara z 62. minuty.

Mourinho byl s Drogbovým výkonem spokojený. "Odehrál dobrý zápas. Nejsem zklamaný z toho, když útočníkovi chybí pár centimetrů nebo jestli vstřelí, či nevstřelí gól. Jsem rád, že si vedl dobře," ocenil svého staronového svěřence portugalský kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud