20. září 2014 • 21:11

Po prohrách Plzně a Lovosic vede extraligu házenkářů Dukla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři Plzně a Lovosic ve třetím kole extraligy utrpěli první bodové ztráty a do čela tabulky se posunula Dukla. Pražský celek zvítězil právě v Lovosicích těsně 28:27 a drží neporazitelnost, mistrovská Plzeň prohrála v Zubří 18:23. Na Duklu se mohou dotáhnout ještě Hranice, pokud v neděli porazí Jičín.


Dukla prohrála první poločas na palubovce obhájců bronzu o čtyři góly 11:15 a ještě v 43. minutě byla pozadu dokonce o sedm. Hosté se ale vzepjali k drtivému náporu, dokázali vyrovnat a patnáct sekund před koncem strhli vítězství na svoji stranu.

Plzeň v Zubří dobře začala, ale ve 21. minutě pustila domácí poprvé do vedení a ještě do poločasu stihla nabrat pětigólové manko. Po přestávce ztráta Západočechů ještě narostla, po oddechovém čase už se jim podařilo jen dočasně snížit na tříbrankový rozdíl.

Nováček z Litovle získal první bod po domácí remíze s Karvinou 27:27. Hostům nestačilo k vítězství ani čtyřgólové vedení v 57. minutě. Nevídaný finiš domácích korunoval v posledních vteřinách svým čtvrtým gólem v zápase Schmalz.

"Prohospodařit takový náskok by neměli ani zkušení, ani bažanti. Pro nás je to jednoznačně ztráta bodu a musíme se nad tím zamyslet. Skláním se ale před bojovností domácích, kteří nesložili zbraně a zaslouženě vydřeli bod. Klobouk dolů," řekl asistent trenéra Baníku Jaroslav Hudeček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud