29. října 2014 • 17:41

Sobotka rozhodl vítězným gólem zápas Omsku s Chanty-Mansijskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vladimír Sobotka rozhodl vítězným gólem zápas Kontinentální hokejové ligy mezi Omskem a Chanty-Mansijskem. Na poslední brance utkání se pak český útočník společně s krajanem Miroslavem Blaťákem podílel přihrávkou, domácí Avangard zvítězil 4:1.


Bývalý hráč Bostonu a St. Louis skóroval v 33. minutě, kdy střelou z kruhu pro vhazování zvýšil vedení Omsku na 2:0. Gólově se Sobotka prosadil popáté v sezoně, na kontě má také 15 asistencí.

Vítěznou branku zaznamenal rovněž Petr Koukal z Jokeritu Helsinky, který vyhrál v Jaroslavli 3:1. Hosté se dostali do vedení už v druhé minutě, Koukal se trefil v páté. Roman Červenka přispěl taktéž rozhodujícím gólem k výhře nejlepšího týmu ligy Petrohradu 6:4 na ledě Viťazu Podolsk.

Druhé čisté konto v ročníku udržel Jakub Kovář z Jekatěrinburgu. Český brankář zastavil v utkání s Nižněkamskem všech 28 střel hostujícího mužstva, Avtomobilist i díky němu ukončil sérii tří porážek.

V duelu Soči s Dinamem Riga proti sobě nastoupili čeští gólmani Tomáš Pöpperle a Jakub Sedláček. Pöpperleho připravili hosté o vychytanou nulu až čtyři minuty před koncem v přesilovce, Soči nakonec zvítězilo 4:2.

Do sestavy Čeljabinsku se na ledě Ufy vrátil útočník Martin Růžička, jehož Traktor v sobotu zařadil na listinu volných hráčů. Z té si jej jiný zájemce v KHL nevybral a osmadvacetiletý mistr světa nastoupil v pondělí ve Vyšší lize na farmě za Čelmet Čeljabinsk proti Buranu Voroněž.

Hned po návratu se Růžička, který po letním příchodu z Třince do dneška zaznamenal ve 20 zápasech sedm bodů za tři branky a čtyři asistence, podílel na výhře 3:2 po samostatných nájezdech. V první sérii otevřel skóre, hned sice vyrovnal Alexej Kajgorodov, ale pak už se trefil jen Dmitrij Pestunov z Traktoru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud