30. října 2014 • 22:54

Přes vysokou prohru zažil Linhart ve Francii gólově vydařený duel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože s oslabeným a omlazeným českým týmem musel házenkář Petr Linhart skousnout na startu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy na půdě obhájců titulu Francouzů vysokou porážku 25:41, osobně prožil střelecky nejvydařenější zápas v reprezentaci. V předchozích dvanácti duelech za národní celek se trefil osmnáctkrát, v Chambéry vládcům světové házené posledních let vstřelil hned osm branek.


"Nečekal bych to, před zápasem určitě ne. Vyloženě mi to tam padalo, oni zůstávali hodně vzadu, hodně pasivní a mně tohle vyhovuje, tahle střela z dálky," řekl novinářům čtyřiadvacetiletý plzeňský házenkář, který poprvé v reprezentaci nastoupil na spojce. "V minulosti jsem hrál křídlo, ale v Plzni jsem přešel na spojku. Mám balon rád, rád dávám góly a určitě mi to zvedne sebevědomí do dalších zápasů," doplnil.

Jinak se ale spolu s českým týmem musel vyrovnat na půdě francouzských obhájců evropského titulu s vysokou prohrou o šestnáct branek. "Některé pocity jsou dobré, některé špatné. Určitě je to škola, velká zkušenost. Vidíme, jak se hraje světová házená. Jen se z toho ponaučit a udělat to, co dělají oni," podotkl Linhart.

Češi podle něj drželi se soupeřem krok, dokud jim nezačaly docházet síly. Postupně se na nich podepsalo, že hrají kvůli zraněním jen ve čtrnácti hráčích.

"Hlavně ze začátku jsme plnili taktické pokyny, první poločas do dvacáté minuty byl celkem vyrovnaný. Pak nám utekli, jak nám docházely síly. To samé ve druhém poločase. Na začátku druhé půle jsme dali pár gólů, ale pak už byla vidět kvalita Francouzů. Utekli nám a dopadlo to takovým výsledkem," prohlásil Linhart.

"Je to těžké, je nás tady málo. Spousta zraněných hráčů a to nám taky chybělo. Je tu spousta mladých hráčů, někteří jsou tu poprvé. Do budoucna je co zlepšovat a budeme na tom pracovat, aby to bylo lepší," doplnil.

Francouzi jsou podle něj i fyzicky lépe vybavení. "Já bych taky potřeboval pár kilo navíc. Je vidět, že jsou jinak připravení než my. Každý má sto kilo, a jak se dostane míč do pivota, tak je okamžitě utrhlý. Buď jsou to dvě minuty nebo sedmička nebo gól," řekl Linhart.

Věří, že v neděli v druhém utkání kvalifikace doma proti Makedonii si povedou Češi lépe. "Nejtěžší soupeř je za námi a ten nás ponaučil. Teď jen to dobré z toho zápasu si přenést na Makedonii. Bylo by dobré udělat dobrý výsledek, vyhrát," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud