18. listopadu 2014 • 21:03

Sparta potřetí za sebou doma prohrála, Kometě pomohl i gól Tona

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty prohráli v dohrávce 19. kola extraligy s Kometou Brno 1:2 a potřetí za sebou neuspěli v domácím prostředí. Na výhře hostů se gólem podílel i nejlepší střelec v historii Sparty Petr Ton, který v létě klub opustil. Kometa bodovala podeváté za sebou a oplatila Pražanům porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně.


"V poslední době se potýkáme dost a často s koncovkou, která není úplně dobrá. Vytvoříme si šance, tlak, ale bohužel zakončení je z naší strany špatné. Dali jsme jen jeden gól a na to se v zápase moc často nevyhrává," litoval trenér domácích Zdeněk Moták.

Trenéři obou celků udělali oproti předešlým duelům změny na postu brankářské jedničky, Sparta vsadila na Staňu a Kometa na Faltra. Oba gólmani však na začátku moc práce neměli, úvodu dominovaly spolehlivé obrany.

Až v polovině první třetiny bylo rušno před Staňou, Brno však svoji první přesilovou hru nevyužilo. Sparta trpělivě čekala na šanci, která přišla ve 14. minutě. Falter ale nájezd Cingela zastavil. Následně byl ale vyloučen Čermák a Pražané úvodní početní výhodu využili. Po individuální akci otevřel skóre Hlinka.

V 17. minutě mohl vyrovnat Kempný, ale jeho pokus se neujal stejně jako střela Rolinka na začátku druhé třetiny. Ve 32. minutě se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho, Káňu ale vychytal Staňa.

Nakonec se ale Kometa vyrovnání dočkala. Krátce po skončení přesilovky vyrazil Kempného střelu Staňa jen před sebe a pohotově dorážející Ton srovnal skóre. Nejlepší střelec v klubové historii Sparty svůj úspěch neslavil, potleskem jej ale ocenili i fanoušci domácích.

"Gól jsem nechtěl moc slavit, je to pro mě domovský stánek a prožil jsem tady půl kariéry. Dělat radostná gesta, alespoň podle mého, nebylo v tu chvíli vhodné," řekl Ton, který si užil i aplaus fanoušků po skončení zápasu. "Chtěl bych jim za to poděkovat. Bylo to dojemné a bylo mi skoro do breku," přiznal.

Inkasovaný gól s Pražany otřásl a na přelomu druhé a třetí třetiny mělo Brno několik možností dostat se do vedení. Staňa ale se štěstím podruhé nekapituloval. V polovině třetí třetiny se ale hosté už do vedení dostali. V přesilovce se prosadil důrazně dorážející Káňa. Vyrovnat už se domácím nepodařilo ani v další přesilové hře či závěrečné power play.

"Na konci nás při velkém tlaku domácích podržel brankář. Celý zápas jsme ale byli trpěliví a počkali jsme si na chybičky domácích. Dvě udělali, dali jsme dva góly a zvítězili," pochvaloval si kouč hostů Karel Beran.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud