25. listopadu 2014 • 22:07

Chtěl jsem se ukázat, řekl třinecký Klepiš k návratu na Slavii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jakub Klepiš si mohl po návratu do extraligy po více než šesti letech hned ve druhém vystoupení v dresu Třince vychutnat zápas na ledě mateřské Slavie. V něm předvedl třicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010, že má do kombinační hry po odchodu ze švédského Färjestadu velkou chuť a přispěl třemi body za gól a dvě asistence k vítězství 6:2.


"Asi bych lhal, kdybych říkal, že jsem nechtěl vyhrát. Měl jsem v podvědomí, že jsem tady hrál. Chtěl jsem se ukázat a jsem rád, že jsme vyhráli a bereme tři body. Bylo to pro mě specifické utkání," řekl Klepiš novinářům.

Poprvé za Oceláře nastoupil při páteční domácí prohře s Brnem 2:3, v němž gólem stanovil konečný výsledek. Dnes ukázal, že rychle zapadl do přesilovkové souhry Ocelářů. "Nějaké šance a hezké kombinace tam byly. Nebyl čas na nějaké nácviky, v Třinci jsou všichni hráči zkušení. Myslím, že se to bude ještě zlepšovat," podotkl odchovanec Slavie, který byl i u obou titulů pražského klubu v letech 2003 a 2008.

Slavia prohrála potřetí za sebou, znovu inkasovala šest branek a Třinec dokázal využít jejího rozpoložení. "Vím, že se jim teď nedaří. Povedla se nám první třetina a pak jsme si to pohlídali," uvedl Klepiš, jehož jméno po zápase vyvolávali i fanoušci Slavie. "Toho jsem si nevšiml, ale dodatečně jim za to děkuju. Chvilkama jsem přemýšlel, jestli bude nějaké bučení nebo něco. Nic se nedělo, jsem rád."

Během utkání se i trošku hecoval s hvězdou Slavie Jaroslavem Bednářem. "Bedýnka mě popichoval jako vždycky. Nasadil jsem mu jesličky, tak jsem se mu smál, ale on říkal, že mě vybruslil dobře a nic z toho nebylo," usmíval se Klepiš.

V kabině vypsal na duel se Slavií prémii a znovu přispěje do týmové kasy. "Kluci vypsali už za to, že jsem se vrátil a další asi tři prémie. Ani nevím, jestli jsou pravdivé, ale asi je budu muset zaplatit. Prostě ze mě udělali nováčka," prohlásil bývalý hráč Washingtonu, Omsku, Ufy, Dynama Moskva a Lva Prahy.

Nový ročník začal ve Färjestadu, kde nasbíral ve 21 zápasech 11 bodů za šest branek a pět asistencí. Styl celku z Karlstadu mu ale neseděl. "Honili jsme celý zápas puk, kolikrát se stalo, že jsme to jenom plácali o mantinel. Ten hokej mi prostě nevyhovoval," vracel se k angažmá na severu Evropy.

Už po dvou duelech v Třinci ví, že mu hokej Ocelářů sedí. "Chci se bavit hokejem, ve Švédsku jsem to neměl. Je ale jedno, jestli dám gól a nahrávku. Nejdůležitější je výhra týmu," doplnil Klepiš.

Dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru v KHL může s Třincem útočit na další úspěch v kariéře. "Myslím, že každý chce vyhrávat. Měl jsem štěstí, že jsem mohl jít do týmu, který má poslední roky nejvyšší ambice a každou sezonu chce titul a letos má určitě silný kádr," dodal Klepiš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud