26. listopadu 2014 • 21:16

Dukla srovnala krok s vedoucí dvojicí házenkářské extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři pražské Dukly a KP Brno udrželi kontakt s vedoucí dvojicí extraligy. Dukla po dnešním vítězství 35:26 nad nováčkem z Litovle zaostává na třetím místě za Plzní a Zubřím jen o skóre, čtvrté Brno ztrácí po výhře 31:27 nad Lovosicemi bod.


Hráči Litovle se v Praze drželi téměř celý poločas, až teprve v jeho závěru dokázala Dukla zlepšenou obranou odskočit na uklidňujících pět branek. Po vydařeném vstupu do druhé půle vzrostl náskok domácího mužstva až na 22:14, šanci pak mohli dostat i náhradníci.

"V prvním poločase jsme létali jako magnetická střelka nahoru dolů a nebylo to z naší strany dobré. Myslím si, že to trochu bylo tím, že kluci jsou zkrátka unavení. Ve druhém poločase se ale hodně zlepšila obrana a začali jsme i proměňovat šance, což se nám v první půli, kdy nás Baránek perfektně vychytal, nedařilo," řekl trenér Dukly Jan Josef.

Brno rozhodlo o výhře nad Lovosicemi šestibrankovým trhákem na počátku závěrečné čtvrthodiny. "Zaváhali jsme trošku v koncovce, za stavu 20:20 jsme neproměnili trestný hod a nemohli jsme tak jít do vedení," litoval kouč hostů Vladimír Šuma. "Vybojovali jsme důležité body po ztrátě s Hranicemi," pochvaloval si naopak brněnský trenér Andrej Titkov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud