28. února 2015 • 20:26

Policie v Ostravě po zápasu Baníku se Spartou zajistila 54 osob

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Celkem 54 lidí policie zajistila v souvislosti s výtržnostmi po skončení zápasu fotbalové ligy mezi Baníkem a Spartou Praha v Ostravě. Všichni jsou podezřelí, že se dopustili přestupků. Škoda, kterou příznivci Sparty způsobili na zařízení stadionu, dosahuje 30.000 korun. Několik lidí bylo lehce zraněno. ČTK to řekl velitel zásahu Tomáš Rychtar.


Do Ostravy odpoledne několika vlaky přijelo přibližně 400 příznivců pražského klubu. S ohledem na fakt, že radikální fanoušci Baníku zápasy klubu momentálně bojkotují, se případné střety předpokládaly spíše mimo stadion než na něm.

Policie jim zabránila tím, že Pražany hned po příjezdu do Ostravy nechala převézt autobusy přímo na stadion. Během cesty a při utkání policie řešila několik drobných incidentů. Vážnější byla situace po ukončení zápasu.

"V okamžiku, kdy fanoušci opouštěli sektor hostů, napadli u východu pořadatelskou službu, přitom zranili tři členy ostrahy, zapalovali pyrotechniku, navíc poškodili elektrický rozvaděč a oplocení," řekl policista.

Dodal, že v tu chvíli zakročili připravení policisté, kteří zajistili 54 lidí podezřelých z výtržnictví. Pět policistů přitom utrpělo lehčí poranění. Škodu policisté předběžně vyčíslili na 30.000 korun. Jde o poškozené vybavení stadionu. Fanoušci také lehce poškodili tři policejní vozy.

Zápasy mezi Spartou a ostravským klubem policie standardně hodnotí jako rizikové. Naposledy velkými výtržnostmi skončilo utkání loni koncem března. Tehdy se fanoušci ostravského celku za podpory svých příznivců z Polska pokusili dostat k sektoru hostů. Při následném zásahu desítka policistů utrpěla zranění, 18 násilníků bylo obviněno především z výtržnictví, případně z útoku na veřejnou osobu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud