1. března 2015 • 00:13

Teplický Potočný: Kdybych dal hattrick, chytí mě až v Roudnici

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalista Roman Potočný napsal další díl svého téměř neuvěřitelného příběhu. Třiadvacetiletý útočník dal v polovině ledna za divizní Brozany v přípravném utkání proti Teplicím dva góly a severočeský klub ho poté angažoval jako novou posilu. Před týdnem proti Ostravě si připsal premiérový ligový start v základní sestavě a dnes na půdě Slavie vše vyšperkoval prvními dvěma góly v nejvyšší soutěži, jimiž zařídil remízu 2:2.


"Moje nejčastější slovo je teď neuvěřitelný. Jsem kluk z vesnice, myslel jsem si, že už nebudu hrát vrcholový fotbal a pak se stane tohle. Je to pro mě splněný sen," řekl novinářům Potočný.

"Pocukroval jsem to těmi dvěma góly, jen škoda, že jsme nevyhráli," dodal útočník, který patří Bohemians 1905, za které si před angažmá v Teplicích připsal jediné dva předchozí prvoligové starty.

Přestože v nejvyšší soutěži má zatím odehráno jen málo, počínal si v koncovce jako ostřílený kanonýr. Nejprve se prosadil povedenou střelou z dvaceti metrů a pak nekompromisně zavěsil pod břevno po nakrátko rozehraném rohu.

"Chtěl jsem to napálit na přední tyč, jako jsem to chtěl napálit na přední tyč proti Ostravě. Teď to vyšlo líp. Slíbil jsem, že dám gól. Dal jsem dva, tak jsem to snad splnil," usmál se. "Že jsem si počínal jako mazák? No povedlo se to tak, jak se to povedlo. Kdybyste se přišli podívat do Brozan, tam jsem taky byl takový mazák," žertoval útočník, který fotbalově vyrůstal v Roudnici nad Labem.

Nechybělo moc a mohl dokonce slavit hattrick, slávistický gólman ale jeho střelu z přímého kopu za stavu 2:2 vyrazil. "Už jsem se běžel radovat do rohu. Kdybych to dal, tak by mě chytili až někde v Roudnici," řekl s úsměvem Potočný. "Slavia hrála dobře, v druhé půlce nás tlačili, takže bod bereme," dodal.

Góly ho těšily ho to víc, že v minulosti působil na Spartě. "Byl jsem srdcem sparťan, Sparta a Slavie jsou rivalové. Ty góly jsou splněný sen, navíc ještě Slavii. U nás v Roudnici to nerozdýchají, protože moji kamarádi jsou slávisti. Nebudou teď chodit nikam, ani po ulici," podotkl.

Přechod z vedoucího týmu divize do první ligy mu prý problém nedělal. "První týden jsem to doháněl, ale fyzičku jsem měl vždy dobrou. Od 80. minuty už to na sobě cítím, ale křeče jsem zatím neměl. Kdybych je měl, bylo by něco špatně," doplnil nový ligový objev.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud