27. března 2015 • 17:18

Cancellara si při pádu v E3 Harelbeke zlomil dva obratle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Švýcarský cyklista Fabian Cancellara si při pádu v dnešním závodu E3 Harelbeke zlomil dva obratle v bederní oblasti a s největší pravděpodobností nebude startovat v dubnových klasikách Paříž-Roubaix a Kolem Flander.


"Rentgen potvrdil naše nejhorší obavy: 2 zlomené obratle v dolní části zad znamenají pro Fabina Cancellaru konec jarních klasik," uvedl na twitteru Švýcarův tým Trek.

Čtyřiatřicetiletý Cancellara se zapletl do pádu několika jezdců na kostkách v úvodu dnešního závodu, kdy na zemi skončil například také Nizozemec Sebastian Langeveld.

"Seběhlo se to strašně rychle. Někdo prudce zabrzdil a pak už nebylo kam uhnout, jen do toho vrazit," popsal nehodu Cancellara. "Přeletěl jsem přes několik jezdců a přistál na haldě kol. Dopadl jsem hodně tvrdě a všechno mě bolelo," řekl cyklista s přezdívkou "Spartakus". Navzdory bolesti ještě nasedl na kolo, ale krátce nato musel vzdát.

Pro čtyřnásobného mistra světa v časovce Cancellaru měly být jarní klasiky jedním z vrcholů sezony. Závody Kolem Flander a Paříž-Roubaix vyhrál během kariéry už třikrát, ve Flandrech měl obhajovat loňský triumf.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud