27. března 2015 • 21:35

Byli jsme snad překvapení z toho, že vedeme, divil se Honejsek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nečekaný kolaps si dnes prožili na ledě Litvínova hokejisté Brna. Po dvě třetiny je zdobila pečlivá hra v defenzivě, ale podpořená dobrou hrou směrem dopředu a také sebevědomím, které hráčům Komety ještě posílil vedoucí gól. Jenže přišel úvod třetího dějství a během tří minut a 13 vteřin Brňané vše ztratili.


"Mrzí to, protože jsme dneska byli lepší. Dvě třetiny určitě. Oni na nás potom vletěli a my jsme se po sobě těch prvních pět minut třetí třetiny dívali, jak kdybychom byli překvapení, že vedeme. Tam byla určitě ta chyba. Myslím, že dnes jsme měli určitě vyhrát," řekl v rozhovoru s novináři útočník Antonín Honejsek. "Byli jsme dnes lepší, ale na to se vůbec nehraje, takže je to 0:2," dodal.

Velkou překážkou byl pro Jihomoravany výtečně chytající gólman Pavel Francouz, jenž skvěle napravil své zaváhání při prvním inkasovaném gólu z hole Leoše Čermáka. "Možná bychom měli ještě více chodit do brány a ještě trošku více mu to znepříjemňovat, ať na to tak nevidí. Tak, jak z toho včera padnul ten druhý gól, kdy při střele od modré nic neviděl. Myslím, že to je cesta. A věřím, že v Brně to napravíme," prohlásil Honejsek.

Jeho týmu se však v utkání naskytla celá řada situací, v nichž clonění před brněnským brankovištěm nebylo potřeba. Několikrát se hráči Komety ocitli před Francouzem osamoceni. "Proto jsme prohráli a proto je to 0:2, protože jsme nedali góly. Francouz chytá zatím dobře, ale určitě to není tím, že bychom se z respektu na něho báli střílet," ujistil Honejsek.

"Já určitě mohl dát gól, Vilda Burian mohl dát gól... Těch šancí tam bylo dost a my jsme měli vést po druhé třetině 2:0, 3:0. Neměli jsme se z toho určitě tak sesypat, jak ve třetí třetině na začátku," litoval promarněné příležitosti k vyrovnání série Honejsek.

Právě on byl jedním z těch, kteří mohli - a s ohledem na to, o jak velké šance šlo, tak i měli - zvýšit. "Chtěl jsme mu to dát mezi nohy a opět mi to sjelo. Bohužel... Budu makat dál a doufám, že to přijde v dalších zápasech," řekl posmutněle třiadvacetiletý forvard.

Nálada v šatně však prý zůstává velmi optimistická. "Výborná, jsme bojovně naladění a už se nemůžeme dočkat toho třetího zápasu," uzavřel Honejsek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud