28. března 2015 • 21:58

První ztráta by mohla podle Čecha tým nakopnout do dalších bojů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář fotbalové reprezentace Petr Čech bere bod z kvalifikačního utkání s Lotyšskem (1:1) pozitivně. První bodová ztráta svěřenců Pavla Vrby po předchozích čtyřech vítězstvích by mohla podle něj tým povzbudit do dalších bojů o účast na mistrovství Evropy ve Francii v roce 2016.


"Prohrávali jsme většinu zápasu, vyrovnávali jsme na konci, ale měli jsme v poslední minutě smůlu, že Tomáš (Necid) trefil spoluhráče na čáře, takže jsme nakonec mohli mít tři body. Důležité je, že jsme ani při nepříznivém vývoji nesložili zbraně, hráli dál a nakonec jsme s trochou štěstí mohli zápas otočit," shrnul Čech svůj pohled na utkání v rozhovoru s novináři.

Vzhledem k tomu, že vyrovnání přišlo až v poslední minutě, bere remízu pozitivně. "Bod můžeme brát jako plusový. Kdyby nám někdo na začátku řekl, že budeme mít po pěti zápasech třináct bodů, tak bychom to brali. Zápas, se výsledkově nepovedl a první poločas ani herně, ale věřím, že by nás to mělo spíš nakopnout, abychom další zápas vyhráli," řekl.

Krátce před vyrovnávací brankou mohl navíc inkasovat gól na 0:2, Šabala ale jeho vyběhnutí nevyužil. "Já jsem vyběhnul, protože míč přelétával Davida Limberského, abych to zakřižoval, ale bohužel míč mu přistál na boku. V tu chvíli jsem byl mimo hru, rozmýšlel jsem se, jestli se vracet, nebo hrát stopera," popsal situaci Čech.

Míč po střele jabloneckého útočníka skončil těsně vedle tyče. "Já jsem právě na začátku myslel, že to jde vedle, pak najednou ten balón odskočil dovnitř a pak už to vypadalo, že to půjde někam okolo tyčky, tak jsem se zase rozběhl. V tuhle chvíli jsme měli štěstí - kdyby míč odskočil do brány, mohlo to být 2:0 a hotovo," připustil Čech.

Jediná inkasovaná branka přišla po překvapivé rozehrávce standardní situace záložníka Bořka Dočkala. "Udělali jsme chybu v rozehrání a soupeř toho využil. Je škoda dostat gól takovým způsobem. Ale je pravda, že jsme standardku rozehráli ne tak, jak jsme chtěli, a nakonec to pro nás dopadlo špatně," uvedl Čech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud