31. března 2015 • 21:10

Tyče mají v Edenu postavené dobře, řekl brankář Koubek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Den před zápasem na tréninku v Edenu si oťukal tyče branky a vyplatilo se. V dnešním přípravném utkání s Portugalskem (1:0) vychytal gólman fotbalové reprezentace do 21 let Tomáš Koubek čisté konto, přestože soupeř hned čtyřikrát trefil břevno.


"Ale není to nějaký můj rituál, jen prostě vždycky obejdu hřiště a podívám se na něj," řekl Koubek novinářům. "Každopádně dneska se ukázalo, že tyče tady mají postavené dobře. A když jsem viděl, jak to tam cinká, tak to asi změním a začnu si tyče křižovat," dodal s úsměvem brankář Hradce Králové.

Břevno mu pomohlo třikrát v prvním poločase, ve druhém pak Lopes trefil tyč prázdné brány. "První byla tečovaná střela, kterou jsem stihl vyrazit. Pak to byl hrozně rychlý obstřel, dorážka, ale největší šanci jsme přežili ve druhé půli, kdy netrefili odkrytou branku," uvedl Koubek.

Jednadvacítka si připsala první výhru po čtyřech zápasech a s přípravou se rozloučila tam, kde v létě odstartuje mistrovství Evropy zápasem proti Dánsku. "Když předvedeme výkon jako dneska, navíc já si myslím, že máme i na lepší, tak se můžeme rovnat komukoliv. Soupeři sice budou silnější technicky, ale my máme bojovnost," prohlásil Koubek.

Z ukončení černé série měl velkou radost. "Před zápasem jsme si říkali, že jsme dobří fotbalisti, že máme v klubech formu, šlape nám to, takže je na čase to přenést i na hřiště," uzavřel Koubek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud