19. dubna 2015 • 20:36

Markovič zastoupil Zavadila a z penalty zařídil výhru s Boleslaví

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Brna Miroslav Markovič proměněným pokutovým kopem rozhodl o cenné ligové výhře 1:0 nad Mladou Boleslaví. Srbský fotbalista tak úspěšně zastoupil tradičního exekutora standardních situací Zbrojovky Pavla Zavadila, kterého hosté před penaltou faulovali.


Po zákroku obránce Jakuba Navrátila zůstal Zavadil ležet v bolesti na trávníku. Markovič si ale hned suverénně vzal míč. "Zavadil mi to pohledem dovolil. Tušil jsem, že má po zákroku bolavou nohu," vysvětlil pětadvacetiletý útočník novinářům.

Penaltu ve 12. minutě suverénně proměnil střelou k tyči, brankář Aleš Hruška skočil na opačnou stranu. "Už dopředu jsem se rozhodl pro ostrou ránu po zemi k tyči. Jsem rád, že se mi povedlo dát gól," usmál se Markovič, který si připsal čtvrtý ligový zásah v sezoně a v týmové tabulce střelců dotáhl vedoucího Stanislava Vávru.

Po vydařeném úvodním poločase se Brňané po změně stran proti čtvrtému týmu tabulky hodně bránili. "Měli jsme problém udržet míč vpředu. Nikdo to nedokázal, míče jsme jen odkopávali. Naše obrana s brankářem Melichárkem ale hrála skvěle a měla hlavní podíl na tom, že jsme udrželi čisté konto," upozornil Markovič.

Na jaře měl problémy dostat se do sestavy, kam se vrátil až po zranění Francouze Donneila Moukanzy. Přes jeho uzdravení dnes dostal od trenéra Václava Kotala šanci od začátku. "Při nácviku situací před zápasem jsem tušil, že bych měl nastoupit. Trenérovi jsme se gólem odvděčil za důvěru. Se svým výkonem ale spokojený nejsem," přiznal útočník Zbrojovky.

Po sezoně mu v Brně končí smlouva a zatím o své budoucnosti jasno nemá. "Už jsem v české lize sedmou sezonu. Žádnou dohodu o pokračování nemám. Takže se až podle jednání uvidí, zda budu pokračovat, nebo odejdu. Pokud by k odchodu došlo, tak asi zamířím do zahraničí," uvažoval bývalý hráč Ostravy, Dukly Praha a Českých Budějovic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud