25. dubna 2015 • 20:26

Grigar: Byla to školácká chyba, na Bohemce jsem srazil celý tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář Tomáš Grigar v této sezoně patří k oporám Teplic, dnes si však vybral horší chvilku. Dvaatřicetiletý fotbalista na hřišti pražských Bohemians 1905 neudržel míč po centru a nabídl Matúši Mikušovi lehký vítězný gól. Grigar vzal ligovou porážku 0:1 na sebe, svou chybu označil jako školáckou.


Grigar ve 21. minutě míč ze standardní situace Jakuba Rady nechytil a ještě ho posunul k volnému Mikušovi. "Jasně moje chyba. V první chvíli jsem to chtěl jen ,protečovat' za sebe, ale pak jsem si to rozmyslel a chtěl jsem míč chytat. Vypadlo mi to školácky, zbytečně," řekl Grigar novinářům po utkání 25. kola.

Kvůli své minele i konečnému výsledku ho vůbec netěšilo, že ve druhém poločase zneškodnil slušné příležitosti Mikuše a Rady. "Vůbec. Kdybych neudělal chybu, ty šance by třeba nebyly. Dostal jsem Bohemku do pohody, my jsme byli v křeči, nedokázali vystřelit ani na bránu. Srazil jsem celý tým," litoval Grigar.

Na konci utkání při snaze o vyrovnání pomáhal spoluhráčům na polovině Bohemians a povedenou přihrávkou vybídl v šestnáctce Davida Jablonského. Jeho akci však ukončilo ofsajdové postavení. "Nějak jsem to protlačil a pak jsem viděl Jabloně, tak jsem mu to tam strčil. Bohužel, ofsajd," konstatoval dvojnásobný reprezentant.

Trenér Teplic Petr Rada se své brankářské jedničky zastal. "Tomáš nás podržel ve spoustě zápasů. I velcí gólmani někdy mají slabší chvilku, škoda, že to bylo dneska, protože mohl v těch výkonech pokračovat. Vzhledem k jeho věku a zkušenostech by to na něm nemělo zanechat stopy," řekl Rada.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud