26. dubna 2015 • 13:43

Florbalisté podlehli Švýcarsku 9:16 a skončili na EFT poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští florbalisté podlehli v závěrečném utkání na Euro Floorball Tour ve švédském Sandvikenu po divoké přestřelce Švýcarsku vysoko 9:16 a skončili bez bodu poslední. Je to pro ně nejhorší umístění v sérii od dubna 2012, kdy prohráli také všechny tři duely se Švédy, Finy a Švýcary. Šestnáct inkasovaných gólů je pro český národní tým nejvíce v historii.


"Samozřejmě se zápasem spokojený nejsem, ale na druhou stranu je dobré, že jsme se na začátku nového cyklu po bronzové medaili z MS vrátili zpátky na zem. Ještě určitě nejsme třetí nejlepší na světě a musíme dál tvrdě pracovat," řekl Cepek webu České florbalové unie po prohře v repríze prosincového duelu o bronz na mistrovství světa v Göteborgu, v němž Češi porazili Švýcarsko 4:3.

V úvodu Češi vedli po Sýkorově trefě, na kterou odpověděl Buchli. Na opětovný náskok týmu Radima Cepka po gólu Martina Šimka reagoval dvěma zásahy Mauer. Tomašík, Dóža a Bagin na začátku druhé části otočili na 5:3, ale Švýcaři kontrovali pěti trefami do konce prostřední dvacetiminutovky.

Češi se opět prosadili až za stavu 6:9 díky Veltšmídovi. Švýcaři si náskok hlídali. Ani zkorigování po gólech Sýkory a Tokoše na 8:11 nepomohlo zlomit vývoj zápasu a český tým nakonec prohrál sedmibrankovým rozdílem. V dresu vítězů si připsali po sedmi kanadských bodech Manuel Mauer (4+3) a Remo Buchli (3+4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud