26. dubna 2015 • 16:36

Derby mezi Arsenalem a Chelsea skončilo bezbrankovou remízou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Arsenalu remizovali v londýnském derby v anglické lize s Chelsea bez branek a zůstali na třetím místě o skóre za Manchesterem City. Chelsea má v čele tabulky desetibodový náskok. Reprezentační záložník ve službách "Kanonýrů" Tomáš Rosický ani na druhé straně brankář Petr Čech do zápasu nezasáhli.


Manchester United podruhé za sebou prohrál bez vstřeleného gólu. Na hřišti Evertonu podlehl 0:3 a v tabulce je čtvrtý. Desátý Everton pošesté za sebou bodoval.

První poločas šlágru 34. kola mezi Arsenalem a Chelsea nenabídl příliš gólových šancí. Navíc ani několik sporných zákroků na obou stranách nedonutilo rozhodčího Olivera odpískat pokutový kop.

I po přestávce se pokračovalo v podobném duchu a Arsenal tak nedosáhl na devátou ligovou výhru v řadě. "Blues" prodloužili neporazitelnost v Premier League na 13 zápasů a popáté za sebou udrželi čisté konto ve vzájemném duelu s "Kanonýry".

Hráči Evertonu otevřeli skóre zápasu s Manchesterem United už v páté minutě po povedeném protiútoku. McCarthy se probil mezi dvojicí obránců a osamocen před gólmanem De Geou nezaváhal. Zareagovat mohl dvě minuty nato Fellaini, proti svému bývalému zaměstnavateli se ale neprosadil a bránu přestřelil.

O půl hodiny později domácí navýšili náskok, po Bainesově rohovém kopu hlavou skóroval poprvé v sezoně stoper Stones. Naposledy Manchester inkasoval dvakrát v prvním poločase ligového utkání před rokem právě na půdě Evertonu.

V 74. minutě pojistil čtvrté domácí vítězství liverpoolského celku v řadě střídající Mirallas a po zápase prohlásil, že Everton předvedl nejlepší výkon v sezoně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud