3. května 2015 • 21:08

Takové věci musím proměňovat, řekl sebekriticky Gáborík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenští hokejisté i ve svém druhém vystoupení v základní skupině světového šampionátu nedokázali využít základní hrací doby k tomu, aby položili svého soka na lopatky. Po Dánech, jež udolali na nájezdy, pokořili až v prodloužení Bělorusko. Dost možná i proto, že zatím bodově mlčí jejich ofenzivní klenot Marian Gáborík.


"Důležité dva body. Měli jsme však dát nějaký gól na začátku, ta první třetina nebyla podle našich představ. Trestné střílení nebo pak tu přesilovku pět na tři jsme měli využít," uvedl Gáborík v rozhovoru s novináři.

Právě on byl exekutorem trestného střílení za hozenou hůl. Věřil si, proto skočil na led, poté zvolil rychlou střelu, jenže znovu nedal. "Snažil jsem se vystřelit nad lapačku, ale sklouzlo mi to. Takové věci musím proměňovat," řekl třiatřicetiletý forvard, jenž stejnou branku marně dobýval hned dvěma pokusy v sobotním souboji proti Dánsku.

Věří, že dvě těsné výhry, na něž se Slováci hodně nadřeli, mohou mužstvu jedině pomoci. "Dává nám to jakožto celému mančaftu sebevědomí. Máme čtyři body ze šesti možných, takže to není rozehrané špatně před dalšími zápasy proti těžkým soupeřům, jež nás čekají," uvedl Gáborík.

Slova chvály měl pro hrdinu zápasu Andreje Meszároše. "Ty jeho góly nás zachránily. Andrej hrál vážně výborně, ale celkově obránci dnes odvedli skvělou práci v obraně a navíc nám pomáhali v ofenzivě. Měli tam pěkné momenty a právě takovou hru od nich potřebujeme. Teď se k té dobré ofenzivě z jejich strany musíme přidat i my," zdůraznil Gáborík.

Další příležitost bude mít v úterý večer proti Slovinsku, kdy narazí na spoluhráče z Los Angeles Anžeho Kopitara. "Musíme se na něho velmi dobře připravit. On tam celé mužstvo vede a odehráli dnes velmi dobrý zápas proti Rusům," připomněl Gáborík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud