25. května 2015 • 16:21

Škoda cenu pro útočníka sezony nečekal, sám by dal hlas Lafatovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ještě před rokem hrál na stoperu a v neděli získal Milan Škoda cenu pro nejlepšího útočníka první fotbalové ligy. K ocenění v anketě Ligové fotbalové asociace pomohlo kanonýrovi Slavie 18 vstřelených gólů, s nimiž se pere i o pozici nejlepšího ligového střelce s Davidem Lafatou.


"Právě Davidovi bych dal hlas já. To je podle mě nejlepší útočník v lize. Ještě před půl rokem jsem neměl ani pomyšlení, že se s ním budu přetahovat o korunu krále střelců a teď jsem i nejlepším útočníkem. Moc si toho vážím," řekl Škoda novinářům při nedělním vyhlašování vítězů anket.

Ačkoli původně útok na střelecký titul neplánoval, nyní by si ho nechtěl nechat ujít. Čeká ho však těžký úkol, jelikož před posledním kolem má na kontě o gól méně než Lafata.

"Samozřejmě bych byl rád, kdyby se to povedlo, ale hlavní je týmový výsledek. Rozhodně to nebude tak, že tým bude hrát jen na mě. Zatím jsme se jen bavili o tom, že normálně nejsem určený na penalty, ale teď bych na ni případně šel. Ale vím, že dostat se před Davida bude velmi těžké," popsal Škoda.

Mrzí ho také to, že mu na jaře vedení ligy sebralo dva góly a označilo je za vlastní. Nejprve v březnu v Teplicích a nedávno i v Příbrami. "Škoda hlavně toho v Příbrami. Přímo na hřišti jsem si také myslel, že jsem to nedal já, ale když jsem se na to díval na videu, tak to byl můj gól," litoval Škoda.

Jeho střelecké představení je o to nečekanější, že minulou sezonu strávil na stoperu. Trenéři Michal Petrouš, Miroslav Koubek a Alex Pastoor tak řešili nedostatek kvalitních obránců. "Těžko říct, jestli by se mi jako útočníkovi začalo dařit dřív, kdybych nehrál obránce. Trenéři k tomu měli důvod. Každopádně doufám, že teď už se do obrany vracet nebudu muset," věří Škoda.

Za svou nejhezčí trefu v sezoně považuje gól po sólové akci v duelu se Spartou. "To byl asi můj nejhezčí gól, ale bohužel nevedl k bodům. A to je to hlavní. Proto bych za nejdůležitější označil trefy z utkání s Českými Budějovicemi. Tam z toho body byly a pro nás velmi důležité," dodal.

Svými výkony si říká i o pozvánku do národního týmu, i když na nejbližší sraz před kvalifikačním utkáním s Islandem se ještě nedostal. Trenér Pavel Vrba se nakonec stejně jako v březnu rozhodl povolat vyzkoušeného Tomáše Necida, mezi nímž a Škodou se rozhodoval. "Ale Škodův čas v reprezentaci určitě přijde," naznačil Vrba. "Uvidíme, samozřejmě bych byl rád, kdyby to dopadlo a mohl bych si v reprezentaci zahrát," řekl Škoda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud