26. května 2015 • 10:11

Drogba nechce hrát za jiný anglický klub, mohl by zamířit do MLS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Didier Drogba po odchodu z Chelsea nechce hrát za jiný anglický klub. Sedmatřicetiletý fotbalista z Pobřeží slonoviny naznačil, že by v příští sezoně mohl zamířit do zámořské MLS.


Drogba se v neděli rozloučil s mistrovskou Chelsea v závěrečném utkání anglické ligy se Sunderlandem (3:1). Při střídání ve 30. minutě ho spoluhráči z trávníku odnesli na ramenou za bouřlivého potlesku stadionu Stamford Bridge. "V Premier League jsou opravdu fantastické týmy. Jenom Chelsea ale patří moje láska, kterou nemohu sdílet s jiným anglickým klubem," řekl Drogba v rozhovoru s listem Daily Telegraph.

Bývalý kapitán Pobřeží slonoviny přišel k "Blues" poprvé v roce 2004 a byl jedním ze symbolů nejúspěšnějšího období v historii londýnského klubu. Po osmiletém angažmá zamířil do šanghajského týmu Šen-chua a Galatasaraye Istanbul, odkud se před rokem vrátil do Chelsea. V tomto ročníku však nedostával od trenéra Josého Mourinha moc prostoru a už minulý týden prohlásil, že si chce ještě alespoň o rok prodloužit kariéru jinde.

"Po oznámení, že opouštím Chelsea, mi začaly volat jiné týmy, což je opravdu neobvyklé. Ukazuje to, že stále mohu být platným hráčem. V několika příštích dnech a týdnech si promyslím, co pro mě bude nejlepší, ale určitě chci hrát. Samozřejmě mě angažmá v USA zajímá," uvedl Drogba.

V MLS bude nastupovat jeho bývalý spoluhráč z Chelsea Frank Lampard (New York City) nebo dlouholetý kapitán Liverpoolu Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud