28. května 2015 • 13:13

Plochodrážní Grand Prix se příští rok pojede koncem června

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plochodrážní Grand Prix České republiky se příští rok pojede o měsíc později než letos. Na břevnovském stadionu Markéta se světová elita utká o body 25. června. Praha, jež bude hostit seriál mistrovství světa nejméně do roku 2018, jako první světové město uspořádá už 20. ročník prestižního závodu.


Kulaté jubileum navíc připadne na rok, v němž se bude česká metropole honosit titulem Evropské hlavní město sportu. "Chtěli bychom se při tom jubilejním ročníku zase o něco více zviditelnit a připravit něco extra. Nápady už teď nějaké jsou, tak uvidíme, co se podaří zrealizovat," řekl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík.

"Jsme navíc rádi za to, že se nám daří domluvit s promotérem závodu a držíme termín v první polovině roku, což máme zájem dodržet i nadále," doplnil Pavel Ondrašík.

Organizátoři ještě před pár lety bojovali s určitou nejistotou budoucnosti Grand Prix v Praze, ačkoliv ji toužili v tuzemsku i nadále udržet. I když nyní vyhlížejí další ročníky o něco optimističtěji, stále prožívají každoročně nelehké chvilky.

"Je to celé o penězích, zda se nám podaří závod ufinancovat, z ničeho jiného obavy nemáme. Zatím to zaplaťpánbůh vychází, i když je to stále těžší a těžší. I třeba kvůli sílícímu kurzu dolaru vůči koruně, který nám jen na zalistovacím poplatku tento rok prodražil Grand Prix o milion korun," přiblížil generální ředitel závodu Petr Ondrašík. "Třeba právě letos jsme se s vypětím všech sil dostali 14 dnů před Grand Prix na nulu a věděli jsme, že neskončíme v minusu," dodal.

Úsilí se však vyplatilo, závod o uplynulém víkendu, v němž dovršil Brit Tai Woffinden pražský vítězný hattrick, měl vynikající sportovní úroveň. "Závodníci nám i děkovali za to, že se svezli v opravdovém a dobrém závodě," podotkl Petr Ondrašík. "Ten závod měl všechno, hodně se v něm předjíždělo, povedlo se to," dodal Tomáš Topinka, jenž se tradičně staral o kvalitu dráhy.

Praha tak trochu zachraňovala reputaci Grand Prix po nepříliš povedeném startu seriálu ve Varšavě a Tampere. "Paul Bellamy (ředitel promotérské společnosti BSI) nám už hodinu po závodě děkoval, jak je rád, že jsme takovou jistotou v programu Grand Prix," řekl Pavel Ondrašík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud