2. července 2015 • 10:26

Útočník Beleskey podepsal v NHL pětiletou smlouvu s Bostonem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení hokejistů Bostonu uzavřelo v NHL dlouhodobý kontrakt s Mattem Beleskeym. Sedmadvacetiletý útočník, jenž hrál dosud pouze za Anaheim a byl jedním z nejžádanějších volných hráčů na trhu, si za pět let vydělá celkem 19 milionů dolarů.


Beleskey má za sebou průlomovou sezonu, v níž dosáhl na osobní maxima v počtu kanadských bodů i gólů. Za 65 utkání základní části si připsal 32 bodů díky 22 brankám a deseti asistencím. V 16 kláních play off přidal osm tref a nahrávku.

"Myslím, že Boston je dobré rozhodnutí. Je zde spousta skvělých mladých hráčů, ale i těch, kteří něco zažili, a také těch, co vyhráli Stanley Cup. Věřím, že se svým stylem hry mohu být pro Bruins užitečný. Po minulé sezoně, v níž se mi podařilo nastřílet nějaké góly, se už těším na tu novou," prohlásil Beleskey.

Ten má celkem v základní části NHL na kontě 329 startů a 112 bodů (57+55). V play off přidal za 34 utkání 13 branek a čtyři nahrávky.

Bruins rovněž získali výměnou z Floridy dalšího útočníka Jimmyho Hayese. Opačným směrem putoval Reilly Smith a také kontrakt na Marca Savarda, jenž však od sezony 2010/11 nehraje kvůli přetrvávajícím potížím po otřesu mozku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud