28. července 2015 • 18:48

Solbakken: Vzhledem k prohře z února musí být favoritem Jablonec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů FC Kodaň Staale Solbakken nepovažuje svůj tým ve dvojzápase 3. předkola Evropské ligy proti Jablonci za jednoznačného favorita, jak si to myslí kouč Severočechů Jaroslav Šilhavý. Naopak v této pozici by podle něj měl jít do středečního úvodního duelu spíš severočeský soupeř, protože vyhrál únorové vzájemné utkání na soustředění v Portugalsku 2:0.


"Proto musí být favoritem domácí," řekl Solbakken s úsměvem na tiskové konferenci. "Když si trenér soupeře myslí, že jsme favoritem, neberu mu to. Ale moc nezáleží na tom, kdo je favorit. Hráli jsme proti jeho týmu dvakrát, jednou jsme vyhráli, jednou prohráli, takže to bude velmi těsné," připomněl Solbakken, že se s Šilhavým potkali jako trenéři už dvakrát.

Vloni v zimě Kodaň v přípravě porazila 4:0 Liberec, který tehdy ještě vedl Šilhavý. Letos v únoru byl pak pro změnu úspěšnější Jablonec. "I když jsme prohráli, byl to velmi vyrovnaný zápas. Navíc šlo o přípravu, to je něco jiného, točí se hodně hráčů," podotkl Solbakken.

"Víme o silných stránkách Jablonce, ale věřím, že předvedeme dobrý venkovní výkon a neuděláme hloupé chyby. Jsme rádi, že začínáme venku. Remíza a vstřelený gól venku, to by bylo pěkné," naznačil bývalý norský reprezentant, s jakým výsledkem by byl pro odvetu spokojený.

Jablonec má pečlivě nastudovaný. "Hodně jsme se koukali na DVD. Líbí se mi oba útočníci, kteří přišli. Wágner je hodně nebezpečný v pokutovém území. Crnkič na levé straně je velmi nebezpečný ve hře jeden na jednoho, výborní jsou Pospíšil a ve středu zálohy také Greguš, který má dobrou kondici. Líbí se mi také levý bek Novák, který je hodně fotbalový," ocenil Solbakken.

I když jeho celek na rozdíl od Jablonce už odehrál dva duely 2. předkola s velšským Newtownem, za velkou výhodu to nepovažuje. "Proti týmu z Walesu to byly velmi zvláštní zápasy. Byl to tým, který nedosahuje úrovně Kodaně nebo Jablonce. My i Jablonec jsme odehráli jeden ligový zápas, takže jsme momentálně na stejné úrovni fyzicky i takticky," dodal sedmačtyřicetiletý Solbakken.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud