28. srpna 2015 • 06:27

Ďuriš: Rozhodnul první gól, který s Vojvodinou trochu zamával

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský útočník Plzně Michal Ďuriš si myslí, že v odvetě play off Evropské ligy na půdě Vojvodiny bylo klíčové přečkání úvodního náporu domácích a vstřelení vedoucí branky. Český šampion, který doma vyhrál 3:0, pak podle autora druhého gólu už zápas v Novém Sadu kontroloval a v klidu si došel za postupem do skupiny.


Vojvodina začala velkým tlakem, který vygradoval Ivaničovou tyčkou. V 19. minutě však obránce Igor Djurič nechtěně překonal vlastního brankáře. "My jsme věděli, že pokud bude chtít Vojvodina postoupit, tak nás od začátku přitlačí, což se potvrdilo. Vydrželi jsme ten úvodní nápor a dali šťastný gól," řekl Ďuriš po čtvrtečním duelu novinářům.

Gól byl klíčový i kvůli tomu, že za stavu 0:1 by domácí museli pro postup vstřelit Plzni pět branek. "První gól rozhodl. Dát pět gólů sice není nemožné, ale přece jen to s nimi trochu zamávalo a nebyli tak aktivní jako v úvodu. Druhý poločas už jsme kontrolovali," uvedl sedmadvacetiletý hráč.

Sám zvýšil v 60. minutě po přihrávce Jana Kopice a navázal na dva nedělní ligové zásahy proti Olomouci. "Mě těší každý gól, co dám. Když mi trenér věří, tak je všechno dobré. Jsem rád, že mi tam góly padají a snad to ještě nějakou dobu zůstane," prohlásil Ďuriš. Minulou sezonu odehrál v Mladé Boleslavi, střelecky se mu příliš nedařilo a i po návratu do Plzně začínal jako náhradník.

Viktoria postupem do hlavní fáze EL alespoň částečně napravila vypadnutí ve třetím předkole Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv. "V úvodu sezony jsme říkali, že chceme hrát základní skupinu, ať už Ligy mistrů nebo Evropské ligy. S Maccabi to bylo trošku trpké, s tím jsme nepočítali. Ale takový je fotbalový život a jsme rádi, že si můžeme zahrát aspoň Evropskou ligu," řekl Ďuriš.

Plzeňští prodloužili vítěznou sérii s čistým kontem na tři soutěžní zápasy. "Určitě je to na plzeňské poměry zvláštní, trochu si z toho děláme srandu, že vydržíme tak dlouho bez gólu. Ale teď je reprezentační pauza, je třeba našetřit síly. Hodná nás jede hrát za nároďák a pak jdeme znovu do toho," dodal slovenský reprezentant.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud