10. září 2015 • 09:27

Gólman Chomutova Kopřiva: Na extraligu netřeba zvlášť přivykat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář Miroslav Kopřiva se po dvou letech představí opět na extraligové scéně. Bývalá opora Kladna a Slavie zamířila v květnu 2013 do Slovanu Bratislava v Kontinentální lize, kde strávil jednatřicetiletý gólman jedinou sezonu, aby se stal následně součástí mise, jejímž cílem bylo vrátit Chomutov mezi elitu. Podařilo se. S Piráty vedenými nově koučem Vladimírem Růžičkou, kterého zažil již ve Slavii, natěšeně vyhlíží páteční start nejvyšší domácí soutěže.


Zkušený brankář velké rozdíly mezi první ligou a extraligou nedělá, i proto nevidí problém v nutnosti přepnout opět na nejvyšší úroveň. "Já to ani nijak neberu, přestože extraligu jsem teď dva roky nechytal, když jsem z KHL šel rovnou do první ligy. Ale o těch nejnebezpečnějších hráčích víte, tam se to moc nemění. Jen ty mladší hráče neznáte. Ale jinak netřeba nějak extra přivykat," řekl ČTK a serveru hokej.cz Kopřiva.

Netají však, že se společně s týmovými parťáky na návrat do extraligy těší. "Minulou sezonu jsme si to vybojovali, kvůli tomu jsme tady všichni byli. A teď už jsme to ladili a jsme všichni správně natěšení na ten začátek," prohlásil Kopřiva.

Z rozhodnutí kouče Růžičky má plnit roli jedničky týmu. "U brankářů je tohle ale ošemetné. Můžete si říkat, co chcete, ale přijdou dva nepovedené zápasy a jste na bidle. Je to sice pěkné, když to trenér takhle určí, ale tu pozici si musíte pořád obhajovat. Jsme tu tři brankáři a kdykoliv za mě může někdo naskočit," uvědomuje si Kopřiva.

Od svého týmu očekává maximální snahu o týmový kompaktní hokej. "Bylo to už mnohokrát řečené. Myslím, že máme všechny pětky docela hodně vyrovnané a mančaft je konkurenceschopný. Bude důležitý dobrý začátek, abychom pak nehonili vše na poslední chvíli," varoval Kopřiva.

A právě vstup do soutěže mají Severočeši podle rozlosování hodně těžký. Premiéra je čeká na ledě finalisty posledního play off a zároveň jednoho z hlavních favoritů na titul Třince. "Možná je to takhle i lepší, než hrát tady doma s nějakým papírově lehčím soupeřem a třeba prohrát. Extraliga je hodně vyrovnaná, můžou tam být odskočené mančafty, ale to všechno více naznačí až prvních 13 zápasů, tedy odehraná první čtvrtina," domnívá se.

Sám si zahrál se Slavií maximálně semifinále, ale v týmu je hned několik hráčů, kteří právě v pražském klubu prožili pod koučem Růžičkou úspěchy, i když třeba neměla kádr vyšperkovaný hvězdnými jmény. I toto vědomí v kabině může v sezoně hrát ve prospěch Pirátů.

"S každým mančaftem se ten úspěch dá udělat a pokaždé někdo vyletí nahoru a jiný tým, který je nabitý hvězdami, tak mu to třeba taky kolikrát nejde. Každá sezona je však jiná, pokaždé začíná zápas od stavu 0:0 a je jedno, jestli máte na soupisce Jágra nebo Kašičku," prohlásil Kopřiva.

Příprava mu ukázala, že lze vyhrát i prohrát s jakýmkoliv sokem. "Doma jsme třeba porazili Omsk 4:3 a hráli parádní hokej, pak jsme přijeli do Ústí a prohráli 3:4. Dávali jsme to ale do kupy, trenéři hledali sestavu a správné složení formací a doufám, že se to podařilo," řekl Kopřiva.

Opětovné shledání s koučem Růžičkou ho nijak nezaskočilo. "Je pořád stejný, vždy chce po hráčích 110 procent. Hodně si tu zakládáme na detailech, a když se mu třeba na tréninku něco nelíbí, nějaká špatná nahrávka nebo najetí, hned se to přeruší, ukáže, jak to má být a vysvětlí. A s tím řvaním? To už k němu patří, je to impulzivnější trenér a já myslím, že to je dobře," doplnil s úsměvem Kopřiva.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud