4. října 2015 • 18:17

Liberec otočil duel s Chomutovem a je doma stále neporažený

Autor: ČTK
Hokejisté Liberce porazili v 8. kole hokejové extraligy na svém ledě Chomutov 3:2 v prodloužení a i nadále zůstávají doma neporaženi. Naopak Chomutov po prohře s Olomoucí a Karlovými Vary zaznamenal třetí porážku v řadě. Hosté měli zápas výborně rozehraný, díky dvěma zásahům Tomáše Pospíšila vedli již 2:0, domácí ale zásluhou tří přesilovkových branek vývoj zápasu otočili. Vítěznou trefu zaznamenal Petr Jelínek, třemi se pod obrat podepsal Petr Vampola.


"Jsem rád, že jsem se konečně trefil. Bohužel jsme ale ztratili body a to mi kazí celkový dojem ze zápasu. Měli jsme ho výborně rozehraný, ale zbytečnými fauly jsme domácí vrátili zpět do hry," litoval Pospíšil.

Chomutov předvedl bleskový nástup do utkání a hned po dvaceti vteřinách měl dobrou šanci Vondrka. Hostující nápor ale zbrzdil faul Rýgla. Poté převzali iniciativu Bílí Tygři, dobré šance si vypracovali Bulíř a Vampola. Nebezpečně pálil rovněž Radivojevič.

Piráti zahrozili znovu až v 15. minutě. Po Kašeho akci pálil do odkryté branky Vondrka, na brankové čáře ale Lašáka zastoupil obětavý Ševc. Šestnáct vteřin před koncem první třetiny šli ale hosté přece jen do vedení. Hřebejk - ač faulovaný - nabil Pospíšilovi a ten tvrdou střelou propálil Lašáka. Liberecký Bulíř navíc za svůj faul kolenem vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Do druhé třetiny tak vstupovali Chomutovští v početní převaze. A když navíc Řepík vyhodil kotouč mimo hřiště, měli k dispozici dlouhou přesilovku v pěti proti třem. Tu hosté bleskově využili, když se podruhé v utkání trefil Pospíšil. Piráti měli i další šance, s těmi si ale poradil Lašák. Snížit mohl v polovině utkání Vampola, odkrytou Hanuljakovu branku však těsně minul. Dobrou šanci měl také Bakoš, brankář hostí výborně zasáhl. Domácí se tak snížení dočkali až v následné přesilovce. Po krásné kombinaci první formace střílel do zcela odkryté branky Řepík - 1:2.

"Kontaktní gól na 1:2 v závěru druhé třetiny nás trochu nakopl. Ve třetí třetině jsme již byli lepším týmem a zaslouženě vyrovnali a pak rozhodli. Cítím z týmu obrovskou sílu a charakter, dokážeme otáčet zápasy," pochvaloval si domácí forvard Michal Řepík.

Třetí dějství zahájil svým únikem agilní Vondrka, tváří v tvář Lašákovi ale neuspěl. Následně hosté zbytečně faulovali a domácí v přesilové hře vyrovnali. Přesnou ranou nad Hanuljakovo rameno se prosadil Vampola. Vedení mohl hostům vrátit Červenka, jenže Lašák se proti jeho střele skvěle přesunul. Rozhodnutí měl v poslední minutě třetí třetiny na hokejce domácí Vitásek, Hanuljak se však vyznamenal. Dramatické utkání tak dospělo do prodloužení.

V nastaveném čase byl vyloučen hostující Květoň a Liberci se naskytla ideální příležitost dokonat obrat. Nabídnutou šanci využil - po nádherném Vampolově pasu rozhodl o osudu utkání Jelínek.

"Jsme rádi, že jsme opět dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání a potěšili fanoušky výhrou. Zpátky do zápasu nám pomohly přesilovky, které jsme sehráli velmi dobře. Při mém gólu odvedl výbornou práci Petr Vampola, který mi předložil puk před odkrytou branku a já jsem již měl snadnou úlohu," uvedl Petr Jelínek.

"Škoda, že jsme ztratili body, protože zápas jsme měli dobře rozehraný. Mrzí nás, že za stavu 2:0 jsme nedokázali dohrát třetinu bez inkasované branky. Musíme si také příště dát pozor na zbytečné fauly," nabádal gólman poražených Miroslav Hanuljak, jenž zaskočil za jedničku Miroslava Kopřivu. "Míra má nějaké menší zdravotní problémy. Chytalo se mi dobře, nervózní jsem nebyl," dodal Hanuljak.

Články odjinud


Články odjinud