6. října 2015 • 13:57

Kostnerová se chce po trestu vrátit ke krasobruslení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bronzová olympijská medailistka ze Soči Carolina Kostnerová plánuje návrat ke krasobruslení poté, co si odpyká trest za napomáhání bývalému partnerovi s krytím dopingu. Osmadvacetiletá Italka podle svých slov touží opět závodit, na stanovení přesného programu je ale zatím brzy.


Podle předsedy italské bruslařské federace Andrei Giose je prakticky vyloučené, že by se Kostnerová stihla kvůli časové tísni kvalifikovat už na evropský šampionát, který se na konci ledna koná v Bratislavě. Reálná může být spíš nominace na březnové mistrovství světa v Bostonu.

Pětinásobná mistryně Evropy, která minulou sezonu vynechala, se může vrátit k soutěžím 1. ledna poté, co přijala pětiměsíční prodloužení svého původně šestnáctiměsíčního trestu. Podle rozhodnutí sportovního arbitrážního soudu CAS se jí ale bude distanc počítat zpětně od 1. dubna 2014.

Třetí žena z olympijských her v Soči a mistryně světa z roku 2012 byla potrestána v případu svého bývalého partnera Alexe Schwazera, olympijského vítěze v chůzi, kterému údajně pomáhala vyhýbat se kontrolám. Za to jí letos v lednu udělil antidopingový soud CONI distanc na 16 měsíců, i když pro ni žalobce olympijského výboru požadoval čtyřletý trest. Obě strany se proto odvolaly k CAS, jenž nyní spor definitivně ukončil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud