7. října 2015 • 13:48

Basketbalisté Brna s obměněným kádrem pomýšlejí na play off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Navázat na slavnější kapitoly v klubové historii se pokusí basketbalisté mmcité Brno s obměněným kádrem a novým trenérem Tomášem Pětivlasem. Cílem je postup do play off. Po návratu mezi elitu před dvěma roky skončili Brňané po základní části vždy na posledním místě tabulky. V uplynulém ročníku ještě museli bez zápasového rytmu čekat na jediné barážové utkání, ve kterém zdolali Sokol Hradec Králové.


"V žádném případě už nechceme opakovat poslední barážovou hrůzu. Změnili jsme filozofii klubu, budeme spoléhat více na mladé hráče. Měli jsme to v úmyslu už dříve, záměr se nám ale nepodařil. Proto také došlo k několika změnám," uvedl na dnešní tiskové konferenci generální ředitel klubu Martin Pavelec.

Posilami Brňanů budou rozehrávač Michal Šotnar ze Svitav a pivot Ivo Prachař, který přichází po skončení angažmá v Rakousku. Vtisknout týmu nový herní systém by měli pomoci také Američané Andell Cumberbatch a Paul Egwuonwu, který má zkušenosti s evropským basketbalem z působení ve skotském týmu Glasgow Rocks.

Svůj poslední mistrovský titul získali brněnští basketbalisté v roce 1996, před deseti lety ještě vybojovali bronzové medaile.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud