13. října 2015 • 09:44

Kouč Blind údajně zůstane, i když Nizozemci nepostoupí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
I kdyby nizozemští fotbalisté po dnešním zápase s Čechy přišli o mistrovství Evropy, trenér Danny Blind u týmu zůstane. Řekl to výkonný ředitel nizozemského svazu Bert van Oostveen deníku Metro. Sám Blind nechtěl o své budoucnosti den před posledním kolem kvalifikace spekulovat.


"Nebudeme na svazu dělat nic bláznivého, Danny bude sedět i po zápase s Českem na trenérské lavičce. A jestli to bude v baráži nebo jen v přáteláku, na tom nezáleží," citoval deník Van Oostveena.

Aby se Nizozemci dostali na Euro, potřebují dnes večer v Amsterdam Areně českou reprezentaci porazit, ale ani to jim nemusí stačit. Pokud totiž Turecko získá alespoň bod proti Islandu, skončí ve skupině třetí. A navíc Turci ještě mohou ze 3. místa postoupit na ME přímo.

Blind se nicméně odvolání údajně bát nemusí. "Má smlouvu až do mistrovství světa 2018. Během příštího roku budeme mít hodnotící schůzku. Danny nastoupil podle našeho názoru na správnou cestu a může počítat s naší podporou. Ještě ji potřebuje od veřejnosti," řekl Van Oostveen.

Blind v létě u reprezentace nahradil Guuse Hiddinka, v roli asistenta prožil bronzový úspěch loni na MS v Brazílii. "Pokud budeme chybět na Euru, bude to velké zklamání. Ale z posledních let máme stříbro a bronz z mistrovství světa, teď by nastaly horší časy," dodal svazový ředitel.

Zápas Nizozemsko - ČR začne v Amsterodamu ve 20:45.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud