25. listopadu 2015 • 18:46

Jihoafrický cyklistický tým má poprvé licenci pro elitní závody

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ve společnosti elitních cyklistických stájí se poprvé objeví i jihoafrický tým MTN-Qhubeka, nově přejmenovaný na Dimension Data. Od mezinárodní unie UCI obdržel licenci pro účast ve World Tour. Od nové sezony tak bude elitních týmů opět maximální počet osmnácti.


Jihoafrické stáji, založené v roce 2007, pomohlo angažování elitního britského spurtéra Marka Cavendishe i dalších posil, stejně jako nové smlouvy s třemi velkými sponzory. "Je to neuvěřitelné, jsem strašně šťastný za celý tým i naše partnery, za všechny lidi, co věřili, že všechno je možné. Dozvěděli jsme se to během soustředění v Kapském Městě a je to ohromná motivace do roku 2016," uvedl šéf týmu Doug Ryder.

Cyklisté MTN-Qhubeky díky divoké kartě už letos startovali na Tour de France i na Vueltě a právě na nejtěžším etapovém závodu ve Francii dosáhli nečekaných úspěchů. Oslavili etapové vítězství, belgický jezdec Serge Pauwels skončil celkově na 13. místě a tým byl v konečném hodnocení pátý. Vedení poté získalo z Etixxu Cavendishe i Australana Marka Renshawa nebo ze Sky Rakušana Bernharda Eisela.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud