28. listopadu 2015 • 20:45

Škoda poprvé v lize kopal penaltu a pak zahodil největší šanci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Milan Škoda na dnešní zápas s Příbramí jen tak nezapomene. Nejlepší střelec slávistických fotbalistů má na kontě už 52 ligových gólů, ale vůbec poprvé v nejvyšší soutěži zahrával penaltu, kterou pomohl k výhře 2:1. V závěru ovšem trestuhodně z několika metrů přestřelil úplně prázdnou bránu a připustil, že to byla asi jeho největší zahozená šance v kariéře.


Škoda dosud kopal penaltu pouze v přípravných zápasech, ale proti Příbrami mu exekuci přepustil Karel Piták, který minule pokutový kop neproměnil. "Ani jsem nechtěl jít. Nikdy jsem se k penaltám nehrnul, ani na tréninku jsem ji dlouho nekopal. Ale Karel mi řekl, ať jdu. Vyšlo to ze situace. Kdyby Karel minule penaltu dal, šel Karel. Kdyby byl Levan (Kenija) na hřišti, šel by on. Takže to zbylo na mě," řekl Škoda novinářům.

Potvrdil pověst kanonýra a ranou pod břevno penaltu suverénně proměnil. "Nejdřív jsem spíš uvažoval o tom, že to dám někam na stranu, pak jsem to změnil. Říkal jsem, si, že to hlavně musím dát, aby nebyl průser. Naštěstí to dopadlo dobře," uvedl devětadvacetiletý reprezentant.

Po přestávce ho ale střelecké štěstí opustilo. Nejprve sám před příbramským gólmanem Alešem Hruškou neuspěl s kličkou a v poslední minutě překopl z pár kroků prázdnou branku. "U první šance, kdy jsem neobešel gólmana, jsem si říkal, že jsem hrozný dřevák a pak přišlo ještě něco horšího. Docela smutné. Nevím, jak se to stane. Těžce no. Asi největší zahozená šance v kariéře," připustil Škoda.

"Stojím si za tím, že jsem neměl jít na penaltu. Pak by to bylo dobré. Aspoň jsem dal gól z toho, ale pak se to ode mě odklonilo. Neproměněná penalta by byla asi horší, ale tamto bylo taky hrozné," dodal.

Po patnácti kolech má na kontě deset gólů a může tak zaútočit na svůj osobní rekord z minulé sezony, kdy zaznamenal 19 branek. "Jsem rád, že jsem dal takovéhle číslo. Ale samozřejmě nějaké zápasy ještě jsou, tak uvidíme, kam to dotáhnu," konstatoval.

Proměněnou penaltou nasměroval Slavii k důležité výhře, po níž se Pražané v tabulce dotáhli na čtvrtou příčku, znamenající účast v Evropské lize. "Úplně po začátku sezony bychom to asi nečekali. Ale měli jsme nějaké dobré výsledky, hlavně jsme nasbírali hodně bodů venku. Těch bodů je docela dost. Venku se nám daří, takže pojedeme příště do Liberce s tím, že tam chceme uspět," dodal Škoda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud