7. února 2016 • 23:10

Když hrajeme svoji hru, jsme neporazitelní, řekl Valský

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvěma góly dovršil útočník Jakub Valský obrat hokejistů vedoucího Liberce proti Mladé Boleslavi a 34. výhrou v sezoně vyrovnali Bílí Tygři klubový rekord z ročníku 2006/07. Přitom ještě v 52. minutě prohrávali 2:4, ale pak opět ukázali svou sílu. Náskok před druhou Spartou v boji o Prezidentský pohár pro vítěze základní části zvýšili na devět bodů.


"Když hrajeme svoji hru a každý se drží toho, co máme naordinováno a co trénujeme, tak jsme téměř neporazitelní," řekl po utkání Valský. Liberec nastartovala k obratu i bitka útočníka Jaroslava Vlacha s mladoboleslavským obránce Tomášem Voráčkem v polovině třetího dějství.

"Byl to zlom zápasu, nakoplo nás to. Nečekalo se na to, prostě to vyplynulo ze situace. A Jarda je tam od toho, že když taková situace nastane, tak z ní neuhne. Jednoznačně to zlomilo zápas," uvedl Valský.

Domácí snížili na 3:4 jen dvě minuty po bitce, která zvedla diváky ve vyprodané hale ze sedadel. V 56. minutě pak vynutil prodloužení Valský. "Já jsem obkroužil polovinu hřiště a koukal jsem, že se to odrazilo k Jelenovi (Jelínkovi). On mi pak hodil hezkou žabku a já jsem se trefil do vinglu."

Dotahování ztráty stálo Liberecké spoustu sil a nervů, ale nakonec se proti rivalovi dočkali výhry. "Když doma prohráváte, jsou to nervy. Bylo to těžké. Záleželo to ale jen na nás. Něco jsme si řekli v šatně a vrátili jsme se k naší hře. Oni jen čekali a vyhazovali puky a ani moc nechtěli hrát. Vymstilo se jim to," doplnil nejlepší střelec Liberce, který si polepšil na 18 tref v sezoně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud