29. dubna 2016 • 09:29

Polášek chce trenéry přesvědčit, že má na start na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Adam Polášek ze Sparty doplnil kádr reprezentace až v závěru přípravy na mistrovství světa a má tak jen minimální šanci přesvědčit trenéry, aby jej nominovali na vrchol sezony. Teoreticky se může stát, že odehraje pouze dnešní zápas ve Znojmě proti Švédsku. Čtyřiadvacetiletý bek, který v této sezoně ještě dres národního týmu neoblékl, však věří, že si premiérovou účast na šampionátu vybojovat může.


"Je to každý rok stejné. Kluci, co vypadnou dříve v play off, tak mají trochu výhodu. Na druhou stranu, když se člověk snaží něco dokázat, tak play off je hlavní. Věřím, že jsem v play off podával dobré výkony a teď mám zápas, abych to potvrdil i tady," řekl Polášek novinářům ve Znojmě.

Opora Pražanů přesto má reálnou šanci se s týmem do Ruska podívat. Trenér Vladimír Vůjtek totiž má do obrany k dispozici jen jednu posilu z NHL a také řada zkušených beků z Evropy z různých důvodů z nominace vypadla.

"Situaci v reprezentaci jsem začal sledovat, až když jsme vypadli (v play off). Do té doby jsem měl klapky na očích jen na Spartu. Samozřejmě, že šance tady je. Bohužel pro tým, díkybohu pro mě. Není to až tak nabité jmény a já budu jen doufat," uvedl odchovanec Vítkovic, jenž má na kontě osm startů v národním týmu.

Polášek dobře ví, že nad situací nesmí moc přemýšlet. "Nesmím se z toho zbláznit. Budu se snažit hrát uvolněně a budu si to chtít užít. Když se tohle povede, tak hráč vždy předvede to nejlepší, co jde," řekl obránce, který v roce 2011 podepsal tříletou smlouvu s Vancouverem, ale do NHL se neprosadil, před třemi lety se vrátil do Evropy a začal hrát za Spartu.

Největšího úspěchu s ní dosáhl v této sezoně, v níž Pražané postoupili do finále. V něm nestačili v místy vyhroceném souboji na Liberec. Ve Znojmě se s nedávnými soupeři potkal Polášek v jedné šatně.

"Play off je vždy vyhrocené. Měli jsme tři dny, kdy jsme se neviděli, to mi taky docela pomohlo," pousmál se Polášek nad dotazem na setkání s libereckou trojicí Šimek, Řepík, Birner. "Co bylo, bylo. Druhé místo je taky hezké. Play off mám ještě v hlavě. Mám ale štěstí, že můžu hrát tady. Můžu myslet na jiné věci," řekl.

Prosadit se v reprezentaci touží i proto, že by rád zamířil do zahraničí. Nejlépe do KHL. "Čím více budu na očích, tím více nabídek by mohlo být. Kdyby vyšlo mistrovství, bylo by to parádní," uvedl Polášek, jenž po play off lehce změnil image. Oholil si vousy, které jej zdobily řadu měsíců. "Kdybychom na play off měli normální plnovous, tak bych nic neměnil. Měli jsme ale ty řidítka, to bylo strašné. To se nedalo," smál se Polášek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud