1. května 2016 • 16:20

Baseballoví mistři z Kotlářky dvakrát uspěli v Ostravě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úřadující mistři z Kotlářky Praha v baseballové extralize dvakrát porazili Arrows Ostrava. V pátek vyhráli v Ostravě 5:1 a v sobotu navázali vítězstvím 16:6. Jednou z hlavních postav Kotlářky byl nadhazovač Praha Marek Červenka, který si připsal 15 strikeoutů. Na pálce zářil jeho spoluhráč Australan Mitchell Nilsson, který v rozhodujících chvílích předvedl tříbodový homerun a celkově za dva zápasy stáhl osm běžců.


"Těžší byl určitě ten páteční zápas, umělé osvětlení na stadionu nám dělalo problémy. Červenka a Mitchell předvedli, že mají velkou formu," řekl manažer Kotlářky Ondřej Chocholatý. Ostravský celek se vyrovnává s odchodem zkušeného Aleše Navrátila, v této sezoně sází na omlazený tým. "Máme nadějné juniory, kteří obstojně vzdorovali. Proti Kotlářce ale rozhodli zkušenosti a ostřílení pálkaři pražského týmu," uvedl trenér Arrows Radim Kepák.

Malé brněnské derby mezi Hrochy a Technikou skončilo o víkendu 1:1 na zápasy. První utkání Technika prohrála těsně 0:1. "Měli jsme několik příležitostí získat doběh, ale nepodařilo se. Udělali jsme několik chyb při startu na pálce a to rozhodlo," řekl trenér Techniky John Hussey. Ve druhém zápase Technika zvítězila rozdílem po sedmé směně 12:2. "Nedokázali jsme se prosadit proti nadhazovači Danielu Mrázovi, který předvedl reprezentační výkon," řekl trenér Hrochů Tomáš Svoboda.

Následující víkend bude ve znamení Utkání hvězd v Třebíči, kde se střetne zahraniční výběr proti výběru českých hráčů z extraligy.

ura

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud