4. května 2016 • 15:07

Nominaci USA na MS doplnil Vatrano, vypadl zraněný Glendening

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Frank Vatrano, který v této sezoně debutoval v dresu Bostonu v NHL a stal se nejlepším střelcem nižší zámořské soutěže AHL, doplnil nominaci hokejistů USA na mistrovství světa v Rusku. Naopak z kádru obhájců bronzu z loňského šampionátu v Praze a Ostravě vypadl kvůli zranění forvard Luke Glendening z Detroitu.


Dvaadvacetiletý Vatrano po působení na univerzitách v Boston College a Massachusetts Amherst v této sezoně poprvé objevil v NHL, kde v dresu Bruins zaznamenal v 39 duelech 11 bodl za osm branek a tři asistence. Na farmě v Providence ovládl s 36 trefami v 36 zápasech tabulku střelců a celkem nasbíral 55 bodů. Ve třech duelech play off vstřelil jeden gól.

Američané vstoupí do šampionátu v pátek proti Kanadě. V dalších zápasech v základní skupině B v Petrohradu budou hrát s Běloruskem, Finskem, Francií, Maďarskem, Německem a Slovenskem.

Nominace hokejistů USA na MS v Moskvě a Petrohradu (6.-22. května):

Brankáři: Mike Condon (Montreal/NHL), Keith Kinkaid (New Jersey/NHL), Thatcher Demko (Boston College/HEA),

obránci: David Warsofsky, Steven Santini (oba New Jersey/NHL), Noah Hanifin (Carolina/NHL), Jake McCabe (Buffalo/NHL), Connor Murphy (Arizona/NHL), Chris Wideman (Ottawa/NHL), Brady Skjei (NY Rangers/NHL),

útočníci: JT Compher, Kyle Connor, Tyler Motte (všichni University of Michigan/NCAA), Nick Foligno (Columbus/NHL), Matt Hendricks (Edmonton/NHL), Dylan Larkin (Detroit/NHL), Patrick Maroon (Edmonton/NHL), Hudson Fasching (Buffalo/NHL), Jordan Schroeder (Minnesota/NHL), Miles Wood (Boston College/HEA), Vincent Hinostroza (Chicago/NHL), Auston Matthews (Curych/Švýc.), Frank Vatrano (Providence/AHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud